Skip to main content

Τουρκία: Δολοφονία διάσημου τηλεπαρουσιαστή σε ξενοδοχείο

Ο 43χρονος Βατάν Σασμάζ δολοφονήθηκε με όπλο από την 55χρονη Φιλίζ Ακέρ, πρώην μοντέλο, η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δολοφονία του διάσημου τηλεπαρουσιαστή και ηθοποιού Βατάν Σασμάζ από πρώην μοντέλο μέσα στο ξενοδοχείο Conrad της Κωνσταντινούπολης.

Ο 43χρονος Βατάν Σασμάζ δολοφονήθηκε από την 55χρονη Φιλίζ Ακέρ, η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι η Φιλίζ Ακέρ πυροβόλησε τέσσερις φορές τον Σασμάζ, προτού αυτοκτονήσει στο ίδιο δωμάτιο, στο οποίο διέμενε.

Από τις σφαίρες, φαίνεται ότι η Ακέρ πυροβόλησε τον παρουσιαστή, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγει από το δωμάτιο. Μετά η ίδια κάθισε στο κρεβάτι και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, Σασμάζ και Ικέρ ήταν ζευγάρι το 2009 αλλά χώρισαν. Το 2015 ο Σασμάζ παντρεύτηκε μία άλλη γυναίκα, ωστόσο η 55χρονη, σύμφωνα με πηγές από τον κύκλο της, είχε ψυχολογικά προβλήματα και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον χωρισμό της από τον παρουσιαστή.

Μάλιστα απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγο του Σασμάζ. Η Ακέρ είχε φτάσει στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια πριν από δύο χρόνια.

Ο Σασμάζ γεννήθηκε το 1974 στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ηθοποιός το 1993. Έπαιξε σε αρκετές διαφημίσεις και βιντεοκλίπς. Το 2000 πρωταγωνίστησε σε ένα πρωινό πρόγραμμα σε ιδιωτικό κανάλι, που κράτησε για τέσσερα χρόνια, και ακολούθησε καριέρα ως παρουσιαστής τηλεοπτικού μαγκαζίνο για εννιά χρόνια. Είχε παίξει ακόμη σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.