Skip to main content

Τουρκία: 2.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Ο Ερντογάν κορυφώνει τις κινήσεις του εναντίον του κινήματος Γκιουλέν, με τον τελευταίο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα ακόμη 2.000 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε σχολεία, σε συνέχεια των μαζικών απολύσεων δημόσιων λειτουργών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στον απόηχο και της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη, ο Ερντογάν κορυφώνει τις κινήσεις του εναντίον του κινήματος Γκιουλέν.

Μετά την απόπειρα ανατροπής από την εξουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει περισσότερους από 125.000 εργαζόμενους στην αστυνομία, το δικαστικό σώμα και τον δημόσιο τομέα κι έχουν επισήμως συλλάβει σχεδόν 40.000 ανθρώπους για φερόμενες διασυνδέσεις με το πραξικόπημα. Παράλληλα περισσότερα από 2.000 σχολεία, πανεπιστήμια και φοιτητικές εστίες έχουν διακόψει την λειτουργία τους.

Η Άγκυρα κατηγορεί την οργάνωση FETO, το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος, ενώ νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε πως ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή ήταν ένα μέλος της ίδιας οργάνωσης

Ο Γκιουλέν σε δηλώσεις του αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη τόσο στο πραξικόπημα, όσο και στην δολοφονία του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ.