Skip to main content

Τουρκική εταιρεία σκανάρει (και) τη Θεσσαλονίκη για ακίνητα

Πίσω από την εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα κρύβεται μια «βαριά βιομηχανία» εύρεσης ακινήτων στην Ελλάδα για λογαριασμό Τούρκων επενδυτών.

Πιθανότατα, το όνομα Turyap δεν σας λέει κάτι. Ωστόσο θα έπρεπε ενδεχομένως, καθώς από πίσω κρύβεται μια «βαριά βιομηχανία» εύρεσης ακινήτων στην Ελλάδα για λογαριασμό Τούρκων επενδυτών. Η έδρα της βρίσκεται στη Γλυφάδα, αλλά όπως μαθαίνουμε, σύντομα πρόκειται να αποκτήσει παρουσία και στο κέντρο της Αθήνας και σε δεύτερο χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Κύρια δραστηριότητα της Turyap Athens είναι η προώθηση ακινήτων αξίας 250.000 ευρώ και άνω σε Τούρκους που επιθυμούν να λάβουν Άδεια Διαμονής από Ελλάδα, μέσω της Golden Visa. Η εν λόγω εταιρεία ενδιαφέρεται κυρίως για πολυτελείς κατοικίες, στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και στα νησιά. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι έτοιμο να επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική και όπου αλλού κρίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και κυρίως ευκαιρίες για τοποθέτηση. 

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετό καιρό, οι Τούρκοι (κυρίως γιατροί και δικηγόροι, αλλά όχι μόνο) αγοράζουν σαν να μην υπάρχει ...επόμενη μέρα ακίνητα στα νότια προάστια της Αθήνας - μένει να φανεί αν θα ενταθεί το ενδιαφέρον και για τη Θεσσαλονίκη.

Και μια και ο λόγος στο ξένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα, να προσθέσουμε ότι για τις ίδιες περιοχές ενδιαφέρονται επίσης Ρώσοι, Άραβες, αλλά και Ευρωπαίοι. Ακόμα και Ισπανοί, εμφανίστηκαν πρόσφατα! Δείγμα κι αυτό του πόσο έχει αρχίσει να προσελκύει η χώρα μας το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.