Skip to main content

Σοκ στην Τούμπα:Γάλλος μοναχός υπνώτιζε και ασελγούσε σε προσφυγόπουλα

Μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος έδινε χάπια σε τέσσερα προσφυγόπουλα που φιλοξενούσε και στη συνέχεια όταν έπεφταν σε λήθαργο ασελγούσε πάνω τους

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων ανήλικων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν από 52χρονο που συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποκαλύφθηκε πρόκειται για μοναχό του Φραγκισκανικού Τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Ο 52χρονος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και για διακίνηση ναρκωτικών από δράστη που μεταχειρίζεται ανήλικα πρόσωπα. Η κατηγορία αυτή επισύρει ισόβια ποινή.

Ο 52χρονος έφτασε στη χώρα μας ως μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας για φιλανθρωπικούς και ανθρωπιστικούς λόγους. Μία φίλη του, μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που βρισκόταν σε Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων τού είπε ότι χρειάζεται βοήθεια και αυτός προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η φρικιαστική ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες ημέρες όταν ο μοναχός εμφανίστηκε στην οργάνωση ΑΡΣΙΣ και ζήτησε νομική στήριξη, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των παιδιών.

Στη σχετική διαδικασία που ακολουθεί η Οργάνωση με συνεντεύξεις των παιδιών από ψυχολόγους, ένα από τα παιδιά αποκάλυψε ότι δεν επιθυμεί να γυρίσει στο σπίτι του 52χρονου, γιατί ένιωθε άσχημα.

Όπως αποκάλυψε, ο μοναχός τούς χορηγούσε χάπια για τη φαγούρα, με αποτέλεσμα αυτά να πέφτουν σε λήθαργο. Ακολούθως, ο ίδιος φέρεται να ασελγούσε επανειλημμένως επάνω τους.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον 5ο ειδικό ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη. Να σημειωθεί ότι δεν διαθέτει δικηγόρο και το Δικαστήριο θα ορίσει τον συνήγορό του.

Υπενθυμίζεται ότι σε αστυνομική έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, καθώς και δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.