Skip to main content

Τουλάχιστον 90 νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ινδία

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό, νωρίς χθες το πρωί, μιας αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο από την Καλκουτα στη Βομβάη στην ανατολική Ινδία, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό
Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό, νωρίς χθες το πρωί, μιας αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο από την Καλκουτα στη Βομβάη στην ανατολική Ινδία, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τους διασώστες.

Περισσότερο από 30 ώρες μετά την τραγωδία, ο απολογισμός αναμενόταν ότι θα αυξηθεί, σύμφωνα με τους διασώστες που προσπαθούν ακόμη να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια των βαγονιών.

«Ο αριθμός θα αυξηθεί, επειδή δύο βαγόνια που συνετρίβησαν πάνω στο τρένο των εμπορευμάτων δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί», δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Δυτικής Βεγγάης Σουρατζίτ Καρ Πουρακαγιάστα.

Η τραγωδία αποδόθηκε από τις αρχές σε πράξη δολιοφθοράς των μαοϊστών ανταρτών.

Όμως ο εκπρόσωπος μιας οργάνωσης που υποστηρίζεται από τους μαοϊστές αντάρτες, η "Επιτροπή του λαού εναντίον των ωμοτήτων της αστυνομίας" (PCPA), διέψευσε στο πρακτορείο PTI ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη.