Skip to main content

Tουλάχιστον 25 νεκροί Ταλιμπάν από βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ

Τουλάχιστον 25 μαχητές των Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένων δυο οπλαρχηγών τους, φέρονται να σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρισμό του ΝΑΤΟ στο βόρειο Αφγανιστάν.
Τουλάχιστον 25 μαχητές των Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένων δυο οπλαρχηγών τους, φέρονται να σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρισμό του ΝΑΤΟ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον Σαγιέντ Ζαμανουντίν, αναπληρωτή περιφερειάρχη της αστυνομίας, η επιδρομή σημειώθηκε στην περιφέρεια Ντάνα Γκόρι στην επαρχία Μπαγκλάν στο βόρειο Αφγανιστάν, το βράδυ του Σαββάτου.

«Τουλάχιστον 25 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από τον αεροπορικό βομβαρδισμό», δήλωσε, επικαλούμενος πληροφορίες που του στάλθηκαν από την περιοχή, και πρόσθεσε πως δύο διοικητές τους επίσης έχασαν τη ζωή τους.

Η Μπαγκλάν και η Κουντούζ έχουν μετατραπεί σε σημαντικό κέντρο δραστηριότητας για τις δυνάμεις των Ταλιμπάν τα τελευταία τρία χρόνια. Δυνάμεις του στρατού του Αφγανιστάν και του NATO άρχισαν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις νωρίτερα αυτόν τον μήνα στις δύο επαρχίες.

Ο Ζαμανουντίν ανέφερε επίσης ότι τέσσερις μαχητές συνελήφθησαν από την αστυνομία σε περιοχές της Μπαγκλάν. Στην Κουντούζ, ένα παιδί τραυματίστηκε στη διάρκεια μάχης ανάμεσα σε δυνάμεις του NATO και Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, υπήρξαν απώλειες μεταξύ των μαχητών των Ταλιμπάν, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο στρατόπεδο του NATO.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε ότι έξι Γερμανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν μαχητές έπληξαν ένα άρμα μάχης με οπλοβομβίδα.

Πηγές του γερμανικού στρατού επιβεβαίωσαν την επίθεση, αλλά ανέφεραν ότι δεν υπέστησαν απώλειες.