Skip to main content

Τουλάχιστον για άλλες 12 ώρες χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Η πόλη είναι χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα και η αγανάκτηση για την τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς έχει χτυπήσει κόκκινο.

Διάστημα τουλάχιστον 10 έως 12 ωρών θα απαιτηθεί για την πλήρη υδροδότηση της Θεσσαλονίκης.

Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη η οποία έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή της διευθύντριας του γραφείου Κατερίνας Νοτοπούλου, της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη και δημάρχων (Κυρίζογλου, Μπουτάρη, Δανιηλίδη, Καϊτεζίδη, Σούλα, Μπακογλίδη και Δεμουρτζίδη).

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι της ΕΥΑΘ Α.Ε. εκτίμησαν ότι θα χρειαστούν άλλες περίπου 4 με 5 ώρες για να πέσει η θολότητα του νερού στα φυσιολογικά επίπεδα και στη συνέχεια άλλες 6 με 7 ώρες για να γεμίσουν οι δεξαμενές και να αρχίσει το νερό να φτάνει προς τους καταναλωτές. Υπάρχουν, πάντως, διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα μολυσμένου νερού και δεν τίθεται για τη δημόσια υγεία.

Η πόλη, πάντως, είναι χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα, λόγω της μεγάλης βλάβης που υπέστη αγωγός της ΕΥΑΘ που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό, και η αγανάκτηση για την τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν η Θεσσαλονικείς έχει χτυπήσει κόκκινο. Παρότι η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες, η θολότητα που εντοπίζεται στο νερό λειτουργεί αποτρεπτικά, μέχρι στιγμής, για την πλήρη υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (δείτε περισσότερα εδώ).

Σε λίγο αναμένεται νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ Α.Ε..