Skip to main content

Τόσκας: Προπαγανδιστικό τέχνασμα οι καταγγελίες για γενικευμένη ανομία

Τα υπόλοιπα κόμματα θα έπρεπε να εξετάσουν ποια ήταν επί των ημερών τους η κατάσταση στα θέματα ασφάλεια, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Προπαγανδιστικό τέχνασμα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί γενικευμένης ανομίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο κ. Τόσκας σημείωσε πως τα υπόλοιπα κόμματα θα έπρεπε να εξετάσουν ποια ήταν επί των ημερών τους η κατάσταση στα θέματα ασφάλειας.

Τόνισε επίσης ότι τα στατιστικά της αστυνομίας δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει κατά πολύ, αν και όπως τόνισε «δεν θέλω να ισχυριστώ πως όλα γίνονται καλά».

Για τις παρεμβάσεις του «Ρουβίκωνα» και την επίθεση με μολότοφ στο A.T. Πεύκης ανέφερε πως «για όποιον “διαβαίνει τον Ρουβίκωνα” της έννομης τάξης η αστυνομία επεμβαίνει. Από εκεί και πέρα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κρίνει το αξιόποινο ή μη των πράξεων».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη Δυτική Αττική και τα Εξάρχεια, επεσήμανε ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και έχει μειωθεί η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα στις «πολύ προβληματικές περιοχές».