Skip to main content

Τόσκας: Οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να μην υπάρξουν άλλα θύματα

«Πρέπει να θυμόμαστε πάντα αυτούς οι οποίοι έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Η Ημέρα Μνήμης των πεσόντων πυροσβεστών, μαζί με την Ημέρα Τιμής των αποστράτων του Π.Σ, γιορτάστηκαν σήμερα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στις εγκαταστάσεις του Επιχειρησιακου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ) στο Χαλάνδρι.

«Πρέπει να θυμόμαστε πάντα αυτούς οι οποίοι έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος και οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε έτσι ώστε, να έχουμε την καλύτερη οργάνωση, την καλύτερη εκπαίδευση, το καλύτερο όσο το δυνατόν περιβάλλον, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», δήλωσε ο κ. Τόσκας στην σύντομη τοποθέτηση του για την ημέρα και τόνισε:

Ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος επεσήμανε:

«Πυροσβέστης σημαίνει αυτοθυσία και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Σημαίνει θυσία, σημαίνει ανιδιοτελή προσφορά... Στους ήρωες συναδέλφους μας που θυσίασαν το υπέρτατο αγαθό, την ζωή τους, αποδίδουμε φόρο τιμής. Έχουμε ιερό καθήκον να θυμόμαστε τις πράξεις τους και να δώσουμε όρκο αδιαπραγμάτευτο και απόλυτα σταθερό, ότι θα υπερασπιστούμε τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν και τα οποία προσδιορίζουν και καθορίζουν διαχρονικά τη διαδρομή και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος... Οι απόστρατοι δημιούργησαν την παρακαταθήκη που περικλείει την ιστορία του Σώματος, που καλούμαστε να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε".

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριαζαρείου επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβεστες και δοξολογία για τους απόστρατους και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στο ΕΣΚΕ.

Η ημέρα τιμής έκλεισε με την προβολή στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΣΚΕ, του ντοκιμαντέρ «ΕΜΑΚ, κλήση ζωής», της Αθηνάς Κρικέλη, το οποίο παρουσιάζει το έργο των πυροσβεστών.