Skip to main content

Τόσκας: Άμεσα μέτρα για τους πληγέντες από τη θεομηνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν όλες οι περιοχές της χώρας που έπληξε η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Άμεσα μέτρα υπέρ της αποκατάστασης των πληγέντων από την θεομηνία εξήγγειλε χθες από την Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Τσόσκας συμμετείχε σε σύσκεψη για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων μαζί με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως άκουσε τα προβλήματα των πληγέντων και διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι δήθεν αποδοκιμάσθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο .

Όπως ανέφερε οι κάτοικοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον δήμαρχο της πόλης ο οποίος απέφυγε να εμφανισθεί και να παραστεί στις επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου με τους πληγέντες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν όλες οι περιοχές της χώρας που έπληξε η κακοκαιρία.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που ελήφθησαν για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη, πριν από δύο μήνες, και στη Σκόπελο.

Ακόμη δόθηκε εντολή να συγκροτηθούν άμεσα συνεργεία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα.
Η χθεσινή κακοκαιρία άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς, (τρεις από πλημμύρες και ένας από καρδιακό πρόβλημα στο σπίτι του), καθώς και μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης.