Skip to main content

Τόσκας: Ακριβή τα στοιχεία για τις 140.000-Τι σχολίασε για το βίντεο

Τα στοιχεία της αστυνομίας για τον κόσμο που υπήρχε στο Σύνταγμα κατά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Κυριακή, ήταν ακριβή, δήλωσε ο υπουργός

Τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο υπεραμύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, σημείωσε χαρακτηριστικά πως τα στοιχεία της αστυνομίας για τον κόσμο που υπήρχε στο Σύνταγμα κατά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Κυριακή, ήταν ακριβή.

«Εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο, ο κόσμος θα ήταν μέχρι τους Αμπελοκήπους», είπε ο κ. Τόσκας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα «επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι' αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει «αυθαίρετο και λάθος ότι έδωσα εγώ την εντολή να βγει το βίντεο, που τραβήχτηκε όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες διαδηλώσεις».

«Την δουλειά αυτή την κάνει κάθε φορά η αστυνομία, που δούλεψε συστηματικά, οργανωμένα και μεθοδικά. Διαδηλωτές είχαν έρθει από όλη τη χώρα και δεν άνοιξε μύτη, αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα σβησμένα στοιχεία στο βίντεο της ΕΛΑΣ τόνισε ότι ήταν λάθος η ημερομηνία και η ώρα.

Το βίντεο τραβήχτηκε στις 14:55 το μεσημέρι της Κυριακής, ισχυρίστηκε ο κύριος Τόσκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ενώ όπως δήλωσε η  ημερομηνία ήταν 01-01-2018, ήταν δηλαδή λάθος και γι' αυτό σβήστηκε από το σημείο εκείνο πάνω αριστερά στο βίντεο.