Skip to main content

TORRE-COOPERLAT: Νέο παραγωγικό κεφάλαιο με κρέμα γάλακτος μακράς διάρκειας και υγρό μείγμα παγωτού

Τις αγορές της Νότιας Κορέας και της Μέσης Ανατολής ετοιμάζεται να ανοίξει η εταιρεία από τη Νέα Σάντα Κιλκίς χάρη στην καινούρια της μονάδα, επένδυσης 6 εκατ. ευρώ - Νέα επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ και στη μονάδα παγωτού

Ένα νέο παραγωγικό κεφάλαιο, που της δίνει πρόσβαση σε καινούριες αγορές του εξωτερικού, όπως η Νότια Κορέα και η Μέση Ανατολή, «γράφει» αυτή την περίοδο η βιομηχανία παγωτού TORRE-COOPERLAT στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Έχοντας ολοκληρώσει μια νέα μονάδα 2.000 τ.μ. και επένδυσης 6 εκατ. ευρώ για την παραγωγή μακράς διάρκειας ζωικής κρέμας γάλακτος σε μεγάλες συσκευασίες των 5 και 10 λίτρων, γίνεται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, όπως λέει στη Voria.gr, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Γιάννης Γκλατζούνης, που παράγει  αυτού του τύπου το προϊόν.

Image

 

Η ίδια μονάδα δε φιλοξενεί παραγωγικά και μία ακόμα καινοτομία που την καθιστά την τρίτη στην Ευρώπη στον κλάδο, αυτή του υγρού μείγματος παγωτού για τζελατερίες και μηχανές soft ice cream. Το υγρό μείγμα παγωτού είναι επίσης μακράς διάρκειας και παράγεται σε συσκευασία 5 λίτρων σε τρεις γεύσεις, βανίλια, κακάο και ουδέτερη. Συνήθως τα μείγματα παγωτού κυκλοφορούν σε μορφή σκόνης, η οποία απαιτεί μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία για τη μετατροπή τους σε υγρά.


Έχοντας μακρά γνώση της αγοράς κρέμας γάλακτος, λόγω της δραστηριότητάς της στη διανομή φυτικών προϊόντων για λογαριασμό του Ιταλού συνεργάτη της, COOPERLAT, η εταιρεία διαπίστωσε το κενό, αλλά και τη ζήτηση που υπήρχε για μακράς διάρκειας κρέμες γάλακτος σε μεγάλες συσκευασίες. Άλλωστε, οι κρέμες γάλακτος ήταν είτε φρέσκες είτε εισάγονταν από το εξωτερικό.

«Ήταν μια λογική κίνηση για μας. Βλέπαμε ότι οι συνεργάτες μας αγόραζαν αυτά τα προϊόντα από το εξωτερικό με υψηλότερο κόστος. Πλέον τους δώσαμε τη δυνατότητα να προμηθεύονται μακράς διάρκειας κρέμες γάλακτος σε μεγάλες συσκευασίες με χαμηλότερο κόστος», λέει ο Γιάννης Γκλατζούνης.

Image


Μάλιστα, με πολιορκητικό κριό το νέο αυτό προϊόν η TORRE-COOPERLAT έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια για εξαγωγές στη Νότιο Κορέα, που αναμένεται να ενεργοποιηθούν εντός των επόμενων μηνών, ενώ έχει επαφές με χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και με την Ιταλία. Ήδη δε εξάγει τις κρέμες γάλακτος μακράς διάρκειας στα Βαλκάνια και την Κύπρο.
«Εκπληρώνουμε ουσιαστικά ένα όνειρο 40 ετών του αείμνηστου πατέρα μας, Ηλία, για παραγωγή κρέμας γάλακτος στο εργοστάσιό μας. Ήταν εκείνος άλλωστε που άνοιξε εμπορικά πριν από 44 χρόνια την αγορά φυτικών κρεμών γάλακτος στην Ελλάδα» εξηγεί ο Γιάννης Γκλατζούνης, που με τον αδερφό του, πρόεδρο της εταιρείας, Γιώργο Γκλατζούνη, συνεχίζουν το πατρικό όραμα.
Η νέα μονάδα της TORRE-COOPERLAT έχει παραγωγική δυναμικότητα 30 τόνων κρέμας γάλακτος ανά οκτάωρο και 20 τόνων υγρού μείγματος παγωτού, στο οποίο μάλιστα η εταιρεία ουσιαστικά δημιουργεί την εγχώρια αγορά.

Image

 

Νέα επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ στη μονάδα παγωτού

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ολοκλήρωσε μόλις τον προηγούμενο μήνα ένα νέο επενδυτικό σχέδιο για μηχανολογικό εξοπλισμό στη μονάδα παραγωγής παγωτού, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενόψει της νέας σεζόν του προϊόντος. Με τις καινούριες μηχανές αυξάνεται η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας -σε κάποιους κωδικούς μάλιστα τριπλασιάζεται- ενώ ανοίγει ο δρόμος για τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας της στην κατηγορία του παγωτού.

«Είμαστε από τους ρομαντικούς που ακόμα επενδύουν στο παγωτό και στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε εδώ και να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της TORRE-COOPERLAT. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 80 εργαζομένους, οι οποίοι αυξάνονται το καλοκαίρι λόγω του εποχικού χαρακτήρα του παγωτού.

Image

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην παραγωγή παγωτών και στην εμπορία γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων UHT. Το 1980 έγινε ο αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων του ιταλικού ομίλου εταιρειών γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων COOPERLAT, ενώ το 1999 η TORRE ABEE έγινε μέλος της GRUPPO FATTORIE ITALIA-COOPERLAT, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση και διανομή των προϊόντων της σε όλα τα Βαλκάνια.
H TORRE-COOPERLAT παράγει σήμερα παγωτά όλων των τύπων. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αφορά παγωτά οικογενείας και τυποποιημένα σε συσκευασία multipack τύπου private label για super market στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, συσκευάζει κατεψυγμένα λαχανικά και τύπου private label για super market.