Skip to main content

Πάνω από 1.500 οι τραυματίες οπαδοί της Γιουβέντους - Οι οκτώ σοβαρά

Πανικός επικράτησε στην κεντρική πλατεία όπου 30.000 άτομα παρακολουθούσαν τον τελικό, όταν νόμισαν ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση.

Χίλιοι πεντακόσιοι τουλάχιστον είναι οι τραυματίες μετά τις χθεσινές σκηνές πανικού στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο, όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica (δείτε εδώ τα βίντεο, που αποτυπώνουν με συγκλονιστικό τρόπο πώς ο φόβος έχει διαχυθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης)

Στη μεγάλη πλειοψηφία πρόκειται ευτυχώς για μικροτραυματισμούς, αλλά οκτώ άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους και ένα παιδί 7 ετών, το οποίο εισήχθη στην εντατική μονάδα θεραπείας. Οι γιατροί, πάντως, δηλώνουν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Σε ό,τι αφορά την αιτία του ποδοπατήματος εκατοντάδων ανθρώπων στο κέντρο του Τορίνο, επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι αρχικές πληροφορίες: ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης και περίπου 30.000 άτομα τον παρακολουθούσαν σε γιγαντοθόνη, πρώτα έσκασε μια κροτίδα, και αμέσως μετά υποχώρησε κιγκλίδωμα, στην μέση της πλατείας.

Ο μεγάλος θόρυβος έκανε πολλούς φιλάθλους να σκεφθούν ότι θα μπορούσε να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και πάρα πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς τους γύρω δρόμους, σπρώχνοντας όποιον ήταν κοντά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των τραυματισμών προκλήθηκε από τα μπουκάλια μπίρας που είχαν πωληθεί λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας. Έσπασαν και ο κόσμος δεν έβρισκε λίγο χώρο για να περπατήσει ώστε να βγει από την πλατεία.

Σύμφωνα, τέλος, με αυτόπτη μάρτυρα, ο νέος ο οποίος έριξε την κροτίδα είπε δυνατά, δήθεν για να αστειευθεί, ότι πρόκειται για βόμβα, σπέρνοντας τον πανικό. Τα ασθενοφόρα όλης της πόλης προσέφεραν άμεση ιατρική φροντίδα στους τραυματίες και μέρος των οπαδών που είχαν τραυματισθεί, μεταφέρθηκαν και σε νοσοκομειακά συγκροτήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο.