Skip to main content

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού σήμερα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αλλά και σταδιακή βελτίωση προβλέπει η ΕΜΥ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αλλά και σταδιακή βελτίωση προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όποτε στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία πνέει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασια από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βόρεια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.