Skip to main content

Τοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι για σήμερα

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές αναμένονται την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, με τα φαινόμενα όμως να εξασθενούν σταδιακά και μέχρι το βράδυ να παρουσιάζει αισθητή βελτίωση ο καιρός σε όλη την χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 και νοτιότερα 8 μποφόρ. Σταδιακά και από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια της επικράτειας.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική μακεδονικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, με ένταση κατά τόπους ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 ως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).
Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων ως το μεσημέρι, με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 5 ως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και τα βόρειά μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 18 βαθμών Κελσίου.