Skip to main content

Τον ζάλισε η κορυφή

Αν και πραγματοποίησε -ίσως- την καλύτερη εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο, ο Ηρακλής γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα του, καθώς η Καβάλα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και με το γκολ του Ονουάτσι απέδρασε με
Την πρώτη φετινή της νίκη κατέκτησε η Καβάλα, υποχρεώνοντας, παράλληλα, τον Ηρακλή στην πρώτη ήττα του.

Το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ονουάτσι στο 43΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν περίπου 20 λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντουγκλάο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 69΄. Ο Ηρακλής είχε δοκάρι στο 18΄ με τον Σίσιτς.

Αιφνιδιασμός με Ονουάτσι

Δυνατά μπήκε στον αγώνα η Καβάλα και μάλιστα με κεφαλιά του Νταρσεβίλ στο3΄ υποχρέωσε τον Ελευθερόπουλο να διώξει σε κόρνερ. Ο Ηρακλής «απάντησε» στο 15΄ με τον Γιάκομπ να αποτυγχάνει να σκοράρει από κοντά, ενώ στο 18΄ σε φάση διάρκειας ο Σίσιτς σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Με κορυφαίους τους Καρντόσο-Ντιέ στον κέντρο, οι «Αργοναύτες» πήραν τον έλεγχο του αγώνα, επέβαλλαν το ρυθμό τους και δημιούργησαν ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Ονουάτσι και Αμπντούν.

Στο 23΄ και η κεφαλιά του αμαρκάριστου Βουτσίσεβιτς πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία, όπως και το δυνατό σουτ του Ντιέ στο 36΄. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (42΄), Παπαστεργιανό και Σίσιτς μπερδεύτηκαν στο χώρο του κέντρου, ο Καρντόσο έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Ονουάτσι, που ξέφυγε στην αντεπίθεση, και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1 που έκρινε και τον αγώνα.

Με δέκα η Καβάλα, ανήμπορος ο Ηρακλής

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει άμεσα την ομάδα του Οκούκα. Στο 61΄ κι από λάθος του Χοσέμι, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Ελευθερόπουλος μπλόκαρε το σουτ τον Αμπντούν. Στο 70΄ άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς αποβλήθηκε ο Ντουγκλάο για χτύπημα εκτός φάσης στον Γιάκομπ.

Ο Οκούκα αμέσως αντέδρασε, απέσυρε τον Ονουάτσι και πέρασε ένα ακόμη στόπερ που έδεσε την άμυνα της Καβάλας και εκμηδένισε κάθε προσπάθεια του Ηρακλή για την ισοφάριση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 69΄ Ντουγκλάο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαστεριανός, Ιάκομπ, Ματέους - Ονουάτσι, Ντουγκλάο, Γκαλίνοβιτς, Χργκόβιτς

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Eλευθερόπουλος, Κατσαμπής (76΄ Ρομάν), Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεριανός (48΄ Ματέους), Ντάνι, Σίσιτς, Σολτάνι (46΄ Βέλλιος), Μάρα, Ιάκομπ.

ΚΑΒΑΛΑ (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Βουτσίσεβιτς, Ντιέ, Αμπντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι (72΄ Θεοδωρέλης), Νταρσβίλ (46΄ Ογκμπέτσε).