Κυριακή 27 Μαΐου 2018
x

ΤΟΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΒΙΤΣΑΣ

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης

Τον προσομοιωτή διαρροής εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στη σχολή ελέγχου Βλαβών στο Σκαραμαγκά, η οποία ονομάζεται στο εξής σχολή «Πλοίαρχου Κωνσταντίνου Αράπη», σε ένδειξη αναγνώρισης του πρώτου μηχανικού του αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ», ο οποίος με τις ενέργειές του μαζί με το πλήρωμα εξασφάλισαν την πλευστότητα και τον ασφαλή πλουν του προς την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ενισχύει τέτοιου είδους συνέργιες -εν προκειμένω του Πολεμικού Ναυτικού, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα- καθώς «θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, θα βγάλουν τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά σε πολλά επίπεδα», εκτίμησε.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στον νέο προσομοιωτή θα μπορούν να εκπαιδεύονται και τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων «των οποίων οι εταιρείες, καταβάλλοντας τα δίδακτρα της εκπαίδευσης, δημιουργούν μία πηγή εσόδων διόλου ευκαταφρόνητη, άκρως ενθαρρυντικό στοιχείο ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», ανέφερε ο κ. Βίτσας και προσέθεσε: «Οι καιροί είναι δύσκολοι, στα δύσκολα οι άξιοι φαίνονται. Ή καλύτερα «o καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ