Skip to main content

Τον κόμβο αεροδρομίου κλείνουν σήμερα οι αγρότες από Πράσινα Φανάρια

Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια αναμένεται να αποκλείσουν το απόγευμα τον κόμβο, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και προχωρούν σταδιακά σε αποκλεισμούς δρόμων.

Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια, οι οποίοι κρατούν εδώ και μέρες κλειστό τον δρόμο, θα αποκλείσουν το απόγευμα τον κόμβο, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική πραγματοποίησαν κάθοδο στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Χθες το απόγευμα αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν για λίγη ώρα και τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ παραμένει το μπλόκο και στο Δερβένι.

Όσοι συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να το ανακοινώσουν σήμερα επίσημα, σε συνάντηση που ορίστηκε για τη 13.00 στο Λευκώνα Σερρών.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ενώ κλειστή εξακολουθεί να είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης.

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση που θα γίνει στη Νίκαια.

Στην σύσκεψη, ύστερα από κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες που εκπροσωπούν μπλόκα από όλη σχεδόν την Ελλάδα, δηλαδή από Κρήτη, Μακεδονία, Έβρο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο κτλ.