Skip to main content

Τον Ιανουάριο το νέο «Εξοικονομώ» - Οι τέσσερις εκκρεμότητες

Όπως ανακοινώθηκε, η έκδοση – δημοσίευση του οδηγού δεν θα συμπίπτει με την έναρξη υποβολής των προτάσεων - Ποιοι είναι οι λόγοι

Μπορεί να έχει διαρρεύσει μεγάλο μέρος του οδηγού του νέου προγράμματος «Eξοικονόμηση κατ’ οίκον», αλλά απομένουν ακόμη σημαντικές λεπτομέρειες και επιλογές να γίνουν. Και μπορεί όλοι να λένε ότι «είναι θέμα ημερών» ή να ρωτούν την κυβέρνηση «γιατί δεν το ανακοινώνετε;», αλλά η πραγματικότητα, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται από τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν είναι ακριβώς έτσι.

To χρονοδιάγραμμα και oι εκκρεμότητες είναι οι ειδήσεις που έβγαλε η αποψινή εκδήλωση του ΠΣΥΠΕΝΕΠ (Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών) στην Αθήνα, σε μια κατάμεστη από μηχανικούς αίθουσα.

Mιλώντας για το «νέο εξοικονομώ», η Προϊσταμένη του τομέα Ενέργειας της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου ΠΕΝ, Ιωάννα Νίκου, με απλά λόγια ενημέρωσε ότι η έκδοση του προγράμματος είναι θέμα εβδομάδων. «Δεν θα βγει στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά δεν θα πάρει και μήνα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Διαβεβαίωσε ότι ο οδηγός είναι «σχεδόν έτοιμος», οπότε αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου. Βέβαια, η απάντησή της ήρθε μετά από πολλές ερωτήσεις και πιέσεις, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι αλλά αυτή είναι η εικόνα της αρμόδιας Υπηρεσίας. Παράλληλα όμως, ανακοινώθηκε ότι η έκδοση – δημοσίευση του οδηγού δεν θα συμπίπτει με την έναρξη υποβολής των προτάσεων. Οπότε το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα ανοίξει μετά την δημοσίευση του οδηγού. Και αυτό συμβαίνει, όπως προέκυψε από διαφορετικά σημεία της συζήτησης, για τέσσερις κυρίως λόγους.

Διαβάστε περισσότερα στο Greenagenda