Skip to main content

Τον δανεισμό του Λουτσιάνο Νέβες ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός (video)

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός στη Λεγκανές αποτελεί την τέταρτη φετινή προσθήκη της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη

Την απόκτηση του Λουτσιάνο Νέβες ως δανεικού από την Κορίνθιανς ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός στη Λεγκανές αποτελεί την τέταρτη φετινή προσθήκη της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά την απόκτηση των Όμρι Άλτμαν, Δημήτρη Κολοβέτσιου και Μπράιαν Καμπέσας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «πράσινη» ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Λουτσιάνο Νέβες. Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς για το δανεισμό του ποδοσφαιριστή έως τις 31/12/2017, ενώ ο παίκτης υπέγραψε και συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό από 1/1/2018 έως τις 30/6/2020. Ο Λουτσιάνο αποτελεί το τέταρτο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας μας.

Ο Λουτσιάνο Νέβες γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1993 στην πόλη Ανάπολις της Βραζιλίας και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Το 2012 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα ενώ το 2013 μετακόμισε στην Αβαΐ. Το Φεβρουάριο του 2014 πήρε μετεγγραφή για την Κορίνθιανς. Το καλοκαίρι του 2016 ο Λουτσιάνο δόθηκε δανεικός στην ισπανική Λεγκανιές, αγωνιζόμενος στην Primera Division.

Το 2015 έπαιξε στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας κάτω των 23 ετών. Μάλιστα με τη Σελεσάο πήρε την τρίτη θέση στους Παναμερικανικούς Αγώνες κάτω των 23 ετών, διοργάνωση στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με πέντε γκολ.

Λουτσιάνο καλωσήρθες στον Παναθηναϊκό!».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος παίκτης του «τριφυλλιού» εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη μετεγγραφή υπογραμμίζοντας πως θέλει να πετύχει πολλά γκολ και να δεθεί με τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νέβες:

Τι γνωρίζεις από τον Παναθηναϊκό;

«Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, γνωστός παγκοσμίως, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, με πολλούς τίτλους, με τεράστια ιστορία. Ελπίζω και εγώ να αποτελέσω μέρος αυτής της μεγάλης ιστορίας».

Στον Παναθηναϊκό έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν πολλοί Βραζιλιάνοι. Τι θα ήθελες να αφήσεις όταν θα φύγεις από το σύλλογο;

«Έχω ακούσει ότι πολλοί συμπατριώτες μου πέρασαν από τον Παναθηναϊκό και έγραψαν σημαντικές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Θα ήθελα να γίνω ένα ίνδαλμα για τους φιλάθλους και εάν κάποια στιγμή αφήσω τον Παναθηναϊκό, θέλω να έχω κατακτήσει πολλούς τίτλους και να έχω αφήσει το αποτύπωμά μου στην ομάδα. Έχω μεγάλο δέσιμο με τους οπαδούς της Κορίνθιανς και θα ήθελα να δημιουργήσω το ίδιο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού».

Τι σκέφτηκες όταν προέκυψε η πρόταση του Παναθηναϊκού;

«Όταν ήρθε η πρώτη επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό με χαροποίησε πολύ γιατί αφορούσε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό σύλλογο και σκέφτηκα ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα».

Έπαιξες στη Λεγκανιές πέρυσι. Σπουδαία εμπειρία;

«Έκανα μια πολύ καλή σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και αυτό με βοήθησε να μπορώ να προσαρμόζομαι. Ελπίζω να κάνω μια σημαντική σεζόν εδώ για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα».

Πώς θα περιέγραφες τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά σου;

«Θα έλεγα ότι είμαι μαχητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ποτέ δεν σταματάω να τρέχω και πάντα κοιτάω πως θα βοηθήσω την ομάδα. Έχω πολλές δυνατότητες και βασικά να πετυχαίνω γκολ».