Skip to main content

Το βράδυ στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των 600 σελίδων

Με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, λέει κυβερνητικός παράγοντας.

Θέμα ωρών είναι η κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, αφού ενδέχεται να φθάσει στο Κοινοβούλιο ακόμη και τη νύχτα, μετά τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, ενδέχεται να υπάρξει εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα (για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα) θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού», καθώς και φορολογικά ζητήματα, τα οποία, ωστόσο, χαρακτηρίζονται «διαδικαστικού χαρακτήρα».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε αισιόδοξος ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης και στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα εκταμιευθεί η δόση από τον ESM, το ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ το ψηφισμένο νομοσχέδιο θα βρεθεί στη συνέχεια στο «μικροσκόπιο» των πιστωτών για τη σύνταξη της «έκθεσης συμμόρφωσης» (compliance report).