Skip to main content

Το βόλεμα των κομματικών στελεχών και η «μεταρρύθμιση» στο ασφαλιστικό

Το βόλεμα των κομματικών στελεχών, η «μεταρρύθμιση» στο ασφαλιστικό σύστημα και το «μαστίγωμα» του Μπαράκ Ομπάμα στην Άγκελα Μέρκελ.

Με συγχωρείτε, με κάθε σεβασμό ρωτάω… Οι ικανοί να διοικήσουν οργανισμούς και γραμματείες υπουργείων, είναι μόνον συγγενείς υπουργών και στελεχών του κόμματος; Κι όταν τελειώσουν οι θέσεις και περισσέψουν οι συγγενείς, αυτούς πού θα τους βολέψουμε;

Πρόβλημα, λέει, στις διαπραγματεύσεις με το ασφαλιστικό. Λειτουργώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, οι «συνδικαλιστές» δεν επέτρεψαν να λυθεί το ασφαλιστικό ούτε με τον Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ούτε με τον Γιαννίτση στα τέλη της ίδιας δεκαετίας. Αδιαφορώντας πλήρως για το σύνολο, και υπηρετώντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον τους, μάς οδήγησαν σήμερα εδώ.

Κι ενώ επιχειρήθηκε να μπει μια τάξη στον θεσμό των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, βορειοκορεάτες υπουργοί μας επιθυμούν να τον ξαναφέρουν στα άθλια επίπεδα των δεκαετιών ’80-’90. Τέτοιου είδους «μεταρρυθμίσεις» θα κάνουμε παιδιά;

Πώς να μη πω μπράβο, στον υπουργό που αν τον δει κρεμασμένο δεν θα του κόψει το σχοινί ο Μπουτάρης; Δήλωσε ο Π. Καμμένος: «Προσκλήθηκα από τον πρέσβη της Τουρκίας κ. Κερίμ Ουράς να επισκεφτώ την Τουρκία, αλλά όταν την ίδια στιγμή στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παραβιάσεις δεν μπορούμε να κάνουμε επισκέψεις» (αυτό έγραψε η τουρκόγλωσση Μπιρλίκ της Θράκης). Λες να αντιπαθεί ο Μπουτάρης τον Καμμένο, επειδή στενοχωρεί τους Τούρκους;

Προχθές είχε άρθρο η voria.gr. για το ενδεχόμενο ίδρυσης αντι-ΝΑΤΟ από την Ρωσία. Κι εχθές ήρθε η είδηση ότι δύο κινεζικές φρεγάτες εξοπλισμένες με πυραύλους, η Linyi (547) και η Wei Fang (550) εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα με πορεία προς το Νοβοροσίσκ, για κοινές ασκήσεις με τους Ρώσους. Μας ήρθαν και τα κινεζικά πολεμικά στην γειτονιά μας. Ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα.

Άκου τώρα.. Οι Αλβανοτσάμηδες ανεγείρουν μνημείο για την… Γενοκτονία από τους Έλληνες! Αυτή είναι η επιφάνεια της είδησης. Το παράξενο είναι ότι οι χριστιανοί Αλβανοτσάμηδες ανέγειραν… τζαμί, σε περιοχή (στο χωριό Τζάρα) όπου δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι!

Ο δε πρόεδρος του κόμματός τους, Σπετίμ Ιντρίζι, δήλωσε: «Εδώ τοποθετούμε τον λίθο της παντοτινής μνήμης και αυτός ο τόπος θα αποτελεί πλέον την Μέκκα όλων των Αλβανών τσάμηδων». Εξέφρασε ο άνθρωπος την ευγνωμοσύνη του στους χρηματοδότες. Κατά τα άλλα, «ζήτω η ελληνοαλβανική φιλία», έ, δήμαρχε;

Ο Τύπος σταμάτησε να δημοσιεύει ειδήσεις για τους λαθρομετανάστες. Άρα, δεν υπάρχουν. Όταν σταματήσει να δημοσιεύει και ειδήσεις για εγκλήματα, θα σημαίνει ότι και τα εγκλήματα έχουν εξαλειφθεί. Είδατε τι ωραία λύνονται τα προβλήματα στην Ελλάδα; Τα κρύβεις κάτω από χαλί και… πάπαλα!

Την μαστίγωσε για τα καλά ο Ομπάμα την Μέρκελ. Λίγο μετά την στιγμή που η κυρία μαστίγωνε τις ΗΠΑ, όταν αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσαν την γερμανική κυβέρνηση, αποκαλύπτεται ότι γνώριζε πολύ καλά για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες που ανέπτυσσε το Βερολίνο σε βάρος γειτονικών χωρών, προς όφελος των ΗΠΑ. Άιντε τώρα, να καθησυχάσει την γερμανική αντιπολίτευση.

Υπολογίζεται ότι 43 δισ. ευρώ αναλήφθηκαν από τις Τράπεζες και βρίσκονται σε σεντούκια. Οι μικρομεσαίοι είναι αυτοί που τα σήκωσαν, τα εκατομμύρια δεν τα κρύβουν σε σεντούκια και στρώματα οι πλούσιοι. Όταν οι Συνιστώσες και υπουργοί της κυβέρνησης απαιτούν να γυρίσουμε στην δραχμή. τι θέλεις να κάνουν; Προσπαθούν οι βορειοκορεάτες να σοβιετοποιήσουν την χώρα.

Καλλισθένης