Skip to main content

Οι καταδίκες για προσβολή του Ερντογάν και οι εθελοντές στη Βενεζουέλα

Οι Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα, η εξαίρεση του Μπουτάρη και οι στρατιωτικές ασκήσεις στη Βενεζουέλα υπό το φόβο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης.

Στον "αέρα" είναι η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στα Σκόπια, εξαιτίας της εμμονής και της νέας Κυβέρνησης του Ζόραν Ζαάεφ, σε μία αδιέξοδη αλυτρωτική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας. Ο Ν. Κοτζιάς έχει προγραμματισμένη επίσκεψη στην FYROM στις 31 Αυγούστου, όμως υπάρχουν σκέψεις για την αναβολή της.

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη… Να αναβληθεί οπωσδήποτε, όπως άλλωστε γράφω εδώ και μέρες. Κάποτε πρέπει να στείλουμε και το δικό μας μήνυμα. Πότε θα γίνει αυτό;

Δικαστήριο στα Σκόπια καταδίκασε Σκοπιανό πολίτη τουρκικής καταγωγής, για προσβολή του Τούρκου Προέδρου, σε πρόστιμο 24.600 δηναρίων, περίπου 400 ευρώ. Η Πρέσβειρα της Τουρκίας στα Σκόπια ήταν εκείνη που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Ο πολίτης κρίθηκε ένοχος επειδή με σχόλιά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρόσβαλε την εικόνα του Ερντογάν.

Έτσι και αρχίσουν κι εδώ μηνύσεις κατά όσων προσβάλλουν τον Ερντογάν, βλέπω 10 εκατομμύρια Έλληνες στα κάτεργα [πλην Μπουτάρη και άλλων τινών].

Αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, σε νησιά και στον Έβρο. Να έρχονται και να φεύγουν, καλό είναι. Αρκεί να μη μένουν εδώ. Επειδή έτσι και ξεσπάσει εμφύλιος στην Τουρκία να ετοιμαστούμε για μπόλικα εκατομμύρια Τούρκους πρόσφυγες.

Από την πίσω πόρτα αναγνώριση των Κατεχομένων προσπαθεί η Τουρκία, προτείνοντας στην Ιορδανία κάλυψη των αναγκών της σε νερό, με την πώληση ποσοτήτων μέσω Κατεχομένων. Ελπίζω ότι η ελληνική διπλωματία θα υπενθυμίσει στον Ιορδανό μονάρχη, η χώρα του οποίου διάκειται πολύ φιλικά στην Ελλάδα, κάποια βασικά…

Καρφώθηκε μόνη της η κυβέρνηση. Ο συγγράψας την ανακοίνωση για την επίθεση στον πρώην ΔΟΛ έγραψαν ότι πραγματοποιήθηκε από τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν προκύπτει όμως από πουθενά. Και από τον π. ΔΟΛ αναρωτιούνται μήπως έχουν εσωτερική πληροφόρηση. Πέρα από το ψέμα ότι κτύπησαν άδειο κτήριο, ενώ από εκεί εκπέμπει ο BHMA FM και υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι.

Στρατιωτικές ασκήσεις σε πανεθνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα, με τους πολίτες να καλούνται να ενταχθούν σε εφεδρικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να αμυνθούν σε μία πιθανή αμερικανική στρατιωτική επέμβαση. Προς μεγάλη μου έκπληξη, κανείς συριζαίος δεν πήγε εκεί ως εθελοντής. Μόνο στα λόγια θα μείνουμε σύντροφοι; Χωρίς έμπρακτη υποστήριξη; Τουλάχιστον στείλτε μερικούς κουκουλοφόρους.

Έχουν αντιληπτικό πρόβλημα φαίνεται. Είπε ο Κουρουμπλής: «Μια συνεργασία Ν.Δ. με την Κεντροαριστερά είναι πολιτικά παρά φύση συνεργασία, με μόνο στόχο τη νομή της εξουσίας». Ενώ θεωρεί πως μια συνεργασία των σοβιετικών με τον Καμμένο, είναι... κατά φύση.