Skip to main content

Το βίντεο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο «Πρώτο Θέμα»

Ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα για την επίθεση στο Πρώτο Θέμα, θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο γνωστοποίησε η οργάνωση με ανακοίνωσή της.

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia, η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.

Φορώντας κράνη και κουκούλες και χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές, τα μέλη της οργάνωσης χτύπησαν το κτήριο σε τρία διαφορετικά σημεία. Πρώτα στην κεντρική είσοδο, όπου δύο άντρες έσπασαν την τζαμαρία. Παράλληλα, τρεις άλλοι κουκουλοφόροι διέλυσαν ένα λευκό αυτοκίνητο στο πάρκινγκ έξω από το κτίριο που στεγάζει την εφημερίδα. Τζάμια, καθρέφτες και μπροστινό καπό έγιναν θρύψαλα, όπως φαίνεται στο βίντεο. Τέλος, μια τρίτη ομάδα πέταξε πέτρες και μπογιές στα παράθυρα του ισογείου και του πρώτου ορόφου, κάνοντας την επίθεσή της από τη δεξιά πρόσοψη του κτιρίου.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Η ομάδα Ρουβίκωνας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.ά., ενώ πρόσφατα μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το Κουαρτέτο.