Skip to main content

Το Βαρόμετρο «Εγνατία Point of View» έρχεται αποκλειστικά στη Voria.gr

Νέο ερευνητικό εργαλείο που θα αποτυπώνει τον πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό σφυγμό της Βόρειας Ελλάδας - Αύριο το πολιτικό βαρόμετρο

Τη συνεργασία της με τις έρευνες κοινής γνώμης «Εγνατία Point of View» εγκαινιάζει αύριο Πέμπτη η μεγαλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, Voria.gr.

Το βαρόμετρο «Εγνατία Point of View» έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στη συνολική μελέτη των πολιτικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών τάσεων των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κατά μήκος της Εγνατίας – στοιχεία που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και για όλη τη χώρα.

Άλλωστε, η Εγνατία οδός αποτελεί πλέον όχι μόνο την οδική ραχοκοκαλιά της Βόρειας Ελλάδας τέμνοντας τις τέσσερις περιφέρειες της (Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη) αλλά και τον άξονα συμμετρίας για τις πολιτικές, κοινωνικές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής.

Το βαρόμετρο «Εγνατία Point of You» καθιερώνει ένα στιβαρό και ταυτόχρονα ευέλικτο ερευνητικό εργαλείο, που θα αποτυπώνει κάθε έξι μήνες τον πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό σφυγμό ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Το βασικό πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών διαμορφώνεται από την ερευνητική, επιχειρηματική και επικοινωνιακή εμπειρία τριών εταιριών που συμπράττουν για τη βέλτιστη απόδοση αυτού του εργαλείου: της εταιρίας ερευνών αγοράς to the point A.E. , της εταιρίας συμβούλων στρατηγικής και ανάπτυξης I.D.S. ΕΠΕ και της εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας Πηλείδης politics.

Με ευρύτατα και απολύτως αξιόπιστα δείγματα και με στρωματοποιημένες δειγματοληψίες ανά Περιφέρεια, θα καταστρωθούν χρονοσειρές ευρημάτων που θα αποτελέσουν πολύτιμο σύμβουλο για τοπικά ή περιφερειακά κέντρα λήψης αποφάσεων, μελετητές διαφόρων περιοχών, μέσα ενημέρωσης και διαμορφωτές κοινής γνώμης, μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Η παρουσίαση των ευρημάτων, που θα συνοδευτεί από τις αναλύσεις των ερευνητών, θα γίνει με τη διεισδυτική δημοσιογραφική ματιά της Voria.gr, της μοναδικής ηλεκτρονικής εφημερίδας στη χώρα που αναδεικνύει με συνέπεια και επιμονή όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα, σε οικονομικό, επιχειρηματικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, που απασχολούν τη Βόρεια Ελλάδα.

Η συνεργασία της Voria.gr με την «Εγνατία Point of View» ξεκινάει αύριο με την παρουσίαση του Πολιτικού Βαρόμετρου της Βόρειας Ελλάδας, για να ακολουθήσει το Κοινωνικό Βαρόμετρο και το Επιχειρηματικό Βαρόμετρο, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις και ανάλογα με το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που θα προκύπτει, θα δημοσιεύονται επιμέρους στοιχεία και ανά περιφέρεια.