Skip to main content

Το τρολάρισμα Παππά και η στάση της ΕΕ στις τουρκικές προκλήσεις

Η λάσπη στον Κοτζιά για το Κυπριακό, η πτώση στην είσπραξη τουριστικού συναλλάγματος και η πολιτική Τραμπ που τα ξηλώνει όλα.

Διαφωνώ με το τρολάρισμα στην απόφαση του Ν. Παππά για συμμετοχή σε διαστημικό πρόγραμμα. Ήταν δικαιολογημένες οι πλακίτσες, αφού όπως παρουσίασε πομπωδώς το θέμα ο Ν. Παππάς, έδωσε την εντύπωση ότι θα στείλουμε Έλληνα στο διάστημα.

Ούτε αστροναύτες θα στείλουμε, ούτε εξερευνήσεις πλανητών θα κάνουμε. Για συμμετοχή σε δορυφορικό πρόγραμμα μιλάμε, στο οποίο ήμασταν και βγήκαμε. Και παρέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Όσο για τον Παππά, οι αποτυχίες του και η υποβάθμισή του, θα τον οδηγούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού [είθε ταυτόχρονα και ουσίας].

Και μόνο ότι αριστεριστές και παπαγαλάκια εξακολουθούν να ρίχνουν λάσπη στον Κοτζιά, είναι αρκετό να καταδειχθεί ότι έκανε σωστή δουλειά στο Κυπριακό.

Στην Ε.Ε. βρίσκονται αλλού. Προειδοποιεί η Κομισιόν την Τουρκία, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια, ότι η ύπαρξη καλών γειτονικών σχέσεων στο μέγιστο δυνατό επίπεδο είναι ένα σημαντικό κριτήριο που θέτουμε προς τις χώρες του προενταξιακού διαλόγου». Ποιος τους είπε ότι ο Ερντογάν θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε.; Απεναντίας, το σχέδιό του είναι να ενταχθεί η Ευρώπη στην Τουρκία.

Ανακοίνωση - προειδοποίηση από τον σύλλογο γονέων νηπιαγωγείων Λητής  αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, λόγω περίεργων κινήσεων που παρατηρήθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, που δίνουν υπόνοιες για απαγωγές παιδιών.

Έγραψα ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στην είσπραξη τουριστικού συναλλάγματος, ως προς το κατά κεφαλήν ποσόν που ξοδεύει ο κάθε τουρίστας, ανά εβδομάδα παραμονής. Ήμασταν τελευταίοι με 600 δολ., τώρα το φθάσαμε στα 500, που σημαίνει ότι δεχόμαστε τουρίστες με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Ήμαστε πολύ πιο κάτω και από την Τουρκία. Οι κατά κεφαλή δαπάνες σημείωσαν εκεί επίσης μείωση, από τα 756 δολάρια κατά μέσο όρο το 2015 στα 705 δολάρια το 2016. Και το πιο χαρακτηριστικό. Οι Τούρκοι έχασαν μέσα στην χρονιά 11 εκατ. τουρίστες, και δεν καταφέραμε να προσελκύσουμε από αυτούς, παρά λίγες εκατοντάδες χιλιάδες.

Τα ξηλώνει όλα ο Τραμπ. Και μεταξύ αυτών και τα εργαλεία του Ομπάμα και της Χίλαρυ να διαλύουν τους λαούς. Η νέα διακυβέρνηση στις ΗΠΑ, προετοιμάζεται να εντάξει την οργάνωση της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» που δραστηριοποιείται στη βόρεια Αφρική, στον «Κατάλογο των Τρομοκρατικών Οργανώσεων». Μικρή λεπτομέρεια: Μέλος της είναι και ο Ερντογάν, γι’ αυτό και μισεί τον αλ Σίσι που την κατάργησε στην Αίγυπτο. Σύμβολο της Αδελφότητας είναι το υψωμένο χέρι με τέσσερα δάχτυλα ανοιχτά, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες του Ερντογάν.