Skip to main content

Το τίμημα το πληρώνουν όλοι

Σε μια άλλη δεκαετία ίσως ήταν ασύλληπτο. Τα χρόνια πέρασαν, οι ανάγκες άλλαξαν, το άθλημα δεν το μονοπωλεί πλέον η Θεσσαλονίκη, ο κόσμος, πάντως, παραμένει πάντα «ζεστός».
Η υπόθεση Κώστα Παπανικολάου είναι μια από τις περιπτώσεις που μπορούν να αναλυθούν από περισσότερες από δυο οπτικές γωνίες.

Μάλλον καλύτερα, οι παράμετροι που μπορεί να υπάρξουν συγκρούονται μέσα από διαφορετικές απόψεις, άλλες ρομαντικές, άλλες κυνικές, ή ακόμα και καθαρά οπαδίστικες. 

Μπορεί το μπάσκετ να έχει χάσει ένα μέρος από την λάμψη του στην Θεσσαλονίκη, όμως δεν παύει να απασχολεί τον κόσμο ειδικά όταν γίνονται κινήσεις ενδυνάμωσης. Για τον Άρη αποτελεί πάντα ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της οικογένειας και η παραχώρηση ενός αυθεντικού ταλέντου σαν τον Παπανικολάου στον Ολυμπιακό είναι ικανή να δημιουργήσει πόλους αντιπαράθεσης.

Το ζητούμενο είναι τι θέλει ο κόσμος, τι μπορεί η διοίκηση, πια είναι η φιλοσοφία και το σκεπτικό μιας τέτοιας εξέλιξης.

Οι διοίκηση της ΚΑΕ θα βάλει στα ταμεία της ένα αξιοσέβαστο ποσό και θα διαχειριστεί τα χρήματα με γνώμονα την αγωνιστική ανασύνταξη σε μια χρονιά με πλούσιες μέχρι τώρα προσθήκες.

Το όνομα του Λάζαρου Παπαδόπουλου έχει ακουστεί από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τον Άρη ο οποίος έχει μπροστά του την πρόκληση της Ευρωλίγκα, άσχετα με τον αν τελικά θα αποκτηθεί λόγω των απαγορευτικών για τον σύλλογο αποδοχών του παίκτη. Από την άλλη πλευρά το μπάσκετ της πόλης οδηγείται για πολλούς σε μαρασμό με την πώληση ταλέντων τύπου Παπανικολάου με αποτέλεσμα την αγωνιστική μετριότητα στην σκιά ομάδων που έχουν γίνει κατεστημένο στην Ευρώπη. 

Κάθε πράγμα στη ζωή έχει το τίμημά του και όταν καλείται κανείς να το πληρώσει, αναλαμβάνει και τις ευθύνες. Η ιστορία αλλά και η πρακτική των ανθρώπων που καθοδηγούν ουσιαστικά το άθλημα θα δείξουν τελικά τι είναι σωστό και τι λάθος.