Skip to main content

Θρίλερ χωρίς τέλος: 50-50 οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup

Θετικές κρίνουν οι Θεσμοί τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις, σημειώνοντας πως μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Αρκετά θετικές κρίνουν οι Θεσμοί τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις, σημειώνοντας πως μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο πακέτο διάσωσης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πηγή της ΕΕ. 

«Υπήρξε θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος», είπε η συγκεκριμένη πηγή, με τον ESM να είναι έτοιμος να εξετάσει την παροχή μέχρι και 58 δισ. ευρώ για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού σχεδίου από τους πιστωτές θα πάει τώρα στο Eurogroup του Σαββάτου, αλλά έχει πιθανότητες «50-50» να εγκριθεί λόγω της αντίθεσης από σκληροπυρηνικούς όπως η Γερμανία που αντιτάσσονται σε οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα.

Στο μεταξύ, το Reuters αναφέρει ότι η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολόγησαν θετικά τις προτάσεις της Ελλάδας, με στόχο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Οι τρεις θεσμοί, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, κλήθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να μελετήσουν τις προτάσεις οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι βάσει της εισήγησης των τριών θεσμών, το Eurogroup του Σαββάτου (11/7) θα αποφασίσει ένα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας.