Skip to main content

Το θρίλερ με τον Στουρνάρα και τα σχέδια της κυβέρνησης για την ΤτΕ

Η σχέση του με την κυβέρνηση και γιατί δεν προτίθεται να παραιτηθεί - Ποιος είναι ο ιδανικός διάδοχός του για την κυβέρνηση

Πού πέρασε τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς ένα από τα βασικά πρόσωπα των ημερών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας; Στη Σύρο, όπου βρέθηκε από την περασμένη Τρίτη έως και για μία περίπου εβδομάδα. Πριν λίγες ώρες επέστρεψε στην Αθηνα κι ετοιμάζει τις βαλίτσες για την Ελβετία, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση των κεντρικών διοικητών.

Μια και ο λόγος στον κ. Στουρνάρα, σχολιάζοντας την ένταση των τελευταίων ημερών με την προληπτική γραμμή στήριξης, να σας ενημερώσουμε πως σε όποιον τον έπαιρνε τηλέφωνο αυτές τις μέρες έλεγε ότι «δεν έχει τίποτα εναντίον της κυβέρνησης», αλλά ότι «όφειλε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση, για να μην πάθει ό,τι έγινε, όταν ξέσπασε η κρίση».

Θυμίζει επίσης ότι η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών υπολείπεται τουλάχιστον τέσσερις έως έξι βαθμίδες ακόμα ώστε να αποκτήσουν πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Στουρνάρας δεν προτίθεται να παραιτηθεί, σε καμία περίπτωση, όπως θα ήθελε η κυβέρνηση. Κι ότι έχει εξασφαλίσει την αμέριστη συμπαράσταση του Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως λέγεται ότι έχει βρει τον διάδοχό του. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Για την ιστορία, να σας αναφέρουμε ότι η θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει το 2019. Η κυβέρνηση θα ήθελε να τοποθετήσει τώρα δικό της διοικητή, ώστε να τον ...βρει η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν αυτή είναι.