Skip to main content

Το επιχειρηματικό θρίλερ του καλοκαιριού οδεύει προς το τέλος του

Από την πλευρά της Εθνικής υποστηρίζεται ότι απλώς υπάρχουν τεχνικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, για να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Τείνει να εξελιχθεί στο επιχειρηματικό θρίλερ του ...καλοκαιριού. Ο λόγος αφορά στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, από τον όμιλο Εθνικής Τράπεζας.

Η κινεζική Fosun, που ήταν μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων επενδυτών φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει εξηγήσεις από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και των συμβούλων της, στο project σχετικά με την πρόοδο της συγκεκριμένης πώλησης.

Ωστόσο, παρά τη φημολογία των τελευταίων ημερών, οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ενδεχόμενο οι Κινέζοι να κινηθούν με άλλους τρόπους (πχ δικαστικά), δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια δεν θα κάνουν τίποτα. Κι αυτό γιατί η Αθήνα φέρεται να έχει διαμηνύσει στο Πεκίνο ότι «κάτι» άλλο θα πάρει στο μέλλον. Από την πλευρά της Εθνικής πάντως υποστηρίζεται ότι τίποτα δεν τρέχει και απλώς υπάρχουν τεχνικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, για να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Η σύμπραξη J. Calamos  - Exin, που τελικώς θα πάρει την Εθνική Ασφαλιστική, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα πληρώσει συνολικά ένα ποσό της τάξης των περίπου 800 εκατ ευρώ, για το 75% της εταιρείας.