Skip to main content

Το Thessaloniki Convention Bureau προβάλλει δυναμικά τη Θεσσαλονίκη

Η συμμετοχή του φορέα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις ενισχύει σημαντικά το έργο της προβολής καθώς το επίπεδο των αγοραστών.

Σε μία σειρά διεθνών επιτυχημένων διοργανώσεων υψηλού επιπέδου με προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες της MICE (Meetings, Incentives, Cogresses & Events/Exhibitions) βιομηχανίας συμμετείχε για πρώτη φορά το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) στο πλαίσιο προώθησης και προβολής της Θεσσαλονίκης.   Το TCB εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του TCB, κ. Έφη Κουδελή.

Πρώτος σταθμός η διοργάνωση Private MICE Autumn 2017 του Μeetings & Incentives Forum που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, από τις 29 Αυγούστου έως τις 02 Σεπτεμβρίου 2017.

Τέσσερις ημέρες, με περισσότερες από 50 συναντήσεις με διακεκριμένους επαγγελματίες, εκπροσώπους εταιριών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ταξίδια κινήτρων, αποτέλεσαν σημαντική ευκαιρία για προβολή του προορισμού, των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρει.

Διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον από τους αγοραστές για την Θεσσαλονίκη καθώς αποτελεί μια νέα διαφορετική πρόταση για τους ήδη έμπειρους πελάτες του επαγγελματικού τουρισμού.  To M&I forum πέρα από τις επαγγελματικές συναντήσεις δημιουργεί τις συνθήκες για ουσιαστικότερες επαφές με τους αγοραστές μέσα από δράσεις δικτύωσης και team building.

Ακόμη, η κ. Κουδελή παρευρέθηκε στη Λιουμπλιάνα, στο διεθνές συνέδριο Conventa Crossover, το εκπαιδευτικό συνέδριο που ειδικεύεται στο τουριστικό μάρκετινγκ και τις προοπτικές της MICE βιομηχανίας, στο οποίο υπήρξε εθνική συμμετοχή με την παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργου Τζιάλλα για τις εξελίξεις στον Ελληνικό Τουρισμό.

Δεύτερος σταθμός η Ρωσία, με αποκλειστική παρουσίαση του προορισμού της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Meeting Planners Russia 2017, της 5ης συνεχόμενης συνάντησης επαγγελματιών της MICE βιομηχανίας, από τις 04 έως τις 05 Σεπτεμβρίου 2017 στη Μόσχα.

H κ. Κουδελή παρουσίασε στο κοινό τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης, τις υποδομές και τις υπηρεσίες που παρέχει, με αφορμή την επερχόμενη διοργάνωση του Europe Congress - MCE South Europe το 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 συναντήσεις και διαπιστώθηκε ουσιαστικό ενδιαφέρον από την Ρωσική αγορά για τον ήδη δημοφιλή προορισμό αλλά και η ανάγκη για προτάσεις νέων σχεδιασμένων εμπειριών για τη διοργάνωση ανταγωνιστικών προτάσεων.  Η Ρωσία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική να αναπτυχθεί στον επαγγελματικό τουρισμό και ειδικότερα στα ταξίδια κινήτρων.

Η  συμμετοχή του φορέα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις ενισχύει σημαντικά το έργο της προβολής καθώς το επίπεδο των αγοραστών (Professional Congress Organizers, Incentive Houses, Πολυεθνικές εταιριές κλπ.) είναι εξαιρετικά υψηλό και παρέχει αποκλειστική πρόσβαση σε επαφές εταιρικών λογαριασμών που δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει ένας προορισμός στις γενικότερες εκθέσεις του συνεδριακού τουρισμού.

Πολύτιμος αρωγός αυτής της σειράς των συναντήσεων ήταν το ιδρυτικό μέλος του TCB, ξενοδοχείο Makedonia Palace Hotel. Ακόμη, το Thessaloniki Convention Bureau ευχαριστεί την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, κύριο χορηγό αερομεταφορών για την συμβολή της.