Skip to main content

Το τεστ δημοφιλίας του Τσίπρα και η διαδήλωση για τα αρχαία

Η διαδήλωση για τη συνέχιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στη Γάνδη, οι λόγοι της βιασύνης Κοτζιά και η νέα πορτοκαλί επανάσταση.

Σχετικά με την αποστολή εκατοντάδων αστυνομικών στη Λέσβο, για φρούρηση του πρωθυπουργού, καλό είναι να θυμούμαστε ότι ο βαθμός δημοφιλίας ενός πολιτικού εξαρτάται από τον αριθμό των αστυνομικών που τον φυλάσσουν σε μια απλή μετακίνησή του εντός της χώρας του.

Και γιατί δεν φρόντισαν οι σύμβουλοί του να ξεγελάσουν τους διαμαρτυρόμενους στο νησί; Να έλεγαν ότι πάει ο πρωθυπουργός στην Μυτιλήνη κι αυτός να πήγαινε στην Λέσβο. Ξέρει να τα ξεχωρίζει τα δυο νησιά ο πρωθυπουργός.

Διαδήλωση για τη συνέχιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποίησαν στη Γάνδη μαθητές και καθηγητές. Αναφέρονται στη χρησιμότητα των κλασικών γλωσσών.

Οι σοβαροί άνθρωποι, που θέλουν πράγματι να μορφωθούν, διαδηλώνουν για να μη καταργηθούν τα αρχαία ελληνικά. Οι Γαβρόγλου, Φίληδες και Ρεπούσηδες, με ελληνική ταυτότητα, διαδηλώνουν για να καταργηθούν. Ο αφελληνισμός προχωρεί, με τους αστούς να μη καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Ίσως, καταλάβουμε γιατί βιάζεται ο Κοτζιάς να τελειώσει συμφωνίες με τους γείτονες, με δικές μας υποχωρήσεις. Ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου, δήλωσε ότι η Γερμανία έχει πιέσει τη Ρουμανία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο.

Δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και τo θεωρεί τμήμα της Σερβίας, σε διαφορετική περίπτωση θα προκαλούσε αντιδράσεις και επιπλοκές στη Μολδαβία λόγω της κατάστασης στην Υπερδνειστερία, η επαρχία που ανακηρύχθηκε ως κράτος στη Μολδαβία.

Κι εμάς πιέζει η Γερμανία, για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, ενώ έχει εξηγηθεί πως θα έχουμε πρόβλημα μετά στην Θράκη. Προκειμένου όμως να εξυπηρετηθούν οι Γερμανοί βιομήχανοι, μας πιέζει για να ζημιώσουμε την πατρίδα μας. Κάποια στιγμή θα βρει τους πρόθυμους πολιτικούς με ελληνική ταυτότητα.

Κοίτα τώρα, τι μου θύμισε μια παράγραφος από το χθεσινό άρθρο στην voria.gr, του "Μακεδόνα" (δείτε εδώ). «Μπορεί κάποιος υπάλληλος να ισχυριστεί ότι προσλαμβανόμενος συνεχίζει μια κατάσταση επειδή έτσι τη βρήκε, και αδιαφόρησε να εξετάσει τη νομιμότητα ή την αναγκαιότητά της», έγραψε. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό ανέκδοτο επ’ αυτού.

Διοικητής στρατιωτικής Μονάδας, μόλις την παρέλαβε πληροφορήθηκε ότι μπροστά σ’ ένα λόχο υπάρχει ένα παγκάκι, κι εκεί τοποθετείται σκοπός! Ρώτησε τον προηγούμενο διοικητή, για ποιο λόγο υπάρχει σκοπός κι αυτός του είπε ότι έτσι το βρήκε, και το διατήρησε. Ο καινούργιος διοικητής όμως ήταν περίεργος και ήθελε να μάθει.

Ρώτησε τον προ-προηγούμενο, τον προ-προ-προηγούμενο και από όλους έπαιρνε την ίδια απάντηση. Ώσπου έφτασε σ’ έναν υπέργηρο στρατηγό, που ήταν αυτός που τοποθέτησε την σκοπιά στο παγκάκι. Τον ρώτησε, γιατί τοποθέτησε σκοπιά, κι ο στρατηγός ρώτησε έκπληκτος: «Μετά από 20 χρόνια, δεν στέγνωσε ακόμη το παγκάκι;»

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο σκοπός μπήκε στο παγκάκι που έβαψαν, για να μη καθίσει κανείς επάνω και λερωθεί. Άλλαξε ο διοικητής, και ο σκοπός έμεινε για χρόνια, επειδή οι επόμενοι "έτσι το βρήκαν".

Κι άλλη "πορτοκαλί επανάσταση" για ανατροπή της φιλορωσικής πολιτικής. Διαδηλωτές στην Αρμενία απέκλεισαν μερικούς δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα Γερεβάν, αλλά κι έναν δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, μετά το κάλεσμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν για μία εθνική διαμαρτυρία ανυπακοής.