Skip to main content

Το «τελείωμα» της Παναρίτη και... το επάγγελμα του Λαφαζάνη

Το «τελείωμα» της Παναρίτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, το... επάγγελμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η στήριξη Τσίπρα στον υπουργό Παιδείας.

Η Παναρίτη μας τέλειωσε, κι ήρθε η ώρα να δούμε ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα απολαύσει τώρα τα 200.000 δολ. που είναι ο ετήσιος μισθός του εκπροσώπου μας στο ΔΝΤ (χώρια τα μύρια όσα ωφελήματα). Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει πώς λειτουργεί το ΔΝΤ; Θα μού πεις και όσοι διορίστηκαν υπουργοί ξέρουν να υπουργούν;

Ναι, βέβαια, για ιδεολογικούς λόγους δεν ήθελαν την Παναρίτη. Επειδή είχε ψηφίσει το Μνημόνιο. Μα, κι αυτοί που αντέδρασαν, μεθαύριο Μνημόνιο θα ψηφίσουν. Έχει σημασία αν το βαπτίσουν αλλιώς; Εκτός κι αν θεωρούν τόσο πρόβατα τους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν.

Ήμουν άδικος, που έριχνα τα βέλη μου στον Μπαλτά, νομίζοντας ότι στην Παιδεία κάνει του κεφαλιού του, εξωτερικεύοντας όλα τα μαρξιστικά του απωθημένα. Λάθος μου. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων του υπουργού. Κι όταν λένε μεταρρυθμίσεις εννοούν -μεταξύ άλλων- να διοικούν οι φοιτητές τα Πανεπιστήμια, με όλες τις γνωστές επιπτώσεις.

Προσπαθώ να βρω ποιο είναι το επάγγελμα του Λαφαζάνη, με τι έσοδα ζούσε δηλαδή, και δεν μπορώ να βρω τίποτε. Δηλώνει ως επάγγελμα «μαθηματικός», αλλ’ αφενός το «μαθηματικός» είναι ιδιότητα, αφετέρου φέρεται ως «τελειόφοιτος» και όχι «απόφοιτος» της Μαθηματικής Σχολής. Ήταν επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ; (Κάτι απορίες που έχω κι εγώ!)

Είναι δυνατόν να μείνουν έξω από τις διεκδικήσεις σε βάρος μας και οι Βούλγαροι; Σε συνέντευξή του ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστημίου της Σόφιας, Πλάμεν Παβλόφ, λέγει στους Βουλγάρους «να μην ξεχνάμε ότι σε αυτή τη γειτονική και φιλική χώρα, εξ ορισμού, υπάρχουν περίπου 400 χιλιάδες άνθρωποι, τοπικοί πληθυσμοί που έχουν βουλγαρικές ρίζες».

Και το… αποδεικνύει: «Ήδη, μιλούν ελεύθερα τη βουλγαρική στη Φλώρινα, ακόμη και στην Έδεσσα, όπου οι Βούλγαροι έχουν ελαχιστοποιηθεί, αλλά και αλλού, κυρίως στα χωριά. Πρέπει να δημιουργηθεί κάποιο βουλγαρικό κλαμπ και να έχουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης». Λαμπρά!

Παιδιά, τι συμβαίνει; Μαθαίνουμε από τα αλβανικά Μέσα ότι πέτυχαν να αποσπάσουν από τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Νίκο Χουντή, στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στα Τίρανα, τη δέσμευση ότι θα υπάρξει διαβούλευση και συνεννόηση με την αλβανική κυβέρνηση για τα σχέδια εκτροπής του Αώου. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζονται οι Αλβανοί και κανείς δεν το διέψευσε στην Αθήνα.

Την εκτροπή την θέλουν οι Αλβανοί, για δημιουργία φράγματος. Που σημαίνει, ότι θέλουν από εμάς να αλλάξουμε τον ρου του Αώου, για να εκμεταλλευτούν τα νερά αυτοί. Ενώ την ίδια ώρα η ανθελληνική συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης συνεχίζεται (ο Αώος, είναι ο μόνος ποταμός που πηγάζει στην Ελλάδα και χύνεται σε άλλη χώρα).

Τα Σερβικά ΜΜΕ υποθέτουν ότι ο γιος του Joe Biden -που πέθανε προχθές- έπαθε καρκίνο στο Κοσσυφοπέδιο επειδή εκτέθηκε σε απεμπλουτισμένο ουράνιο, από τις άπειρες βόμβες του ΝΑΤΟ που έπεσαν στην Γιουγκοσλαβία.

Καιρό είχα να θυμηθώ τον Μακιαβέλι. Που είναι πάντα επίκαιρος ο άτιμος! Έγραψε: «Ο ηγέτης αποκτά κύρος με το να είναι είτε αληθινός φίλος είτε πραγματικός εχθρός. Δηλαδή παίρνει θέση, καθαρά, υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Αυτή η τακτική έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από την απλή ουδετερότητα».

Καλλισθένης