Skip to main content

Το TCB στη Philoxenia: Στόχος η προώθηση του συνεδριακού τουρισμού

Μέσα από μια σειρά δράσεων, το TCB αποσκοπεί στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών, αλλά και τη διεθνή δικτύωση της δραστηριότητάς της

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχει το Thessaloniki Convention Bureau στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που θα πραγματοποιηθεί 12-15 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο (περίπτερο 15, stand 85).

Στη διάρκεια των τριών ημερών που διαρκεί η έκθεση, το TCB θα πραγματοποιήσει επιλεγμένες συναντήσεις μέσω του εκτεταμένου προγράμματος Προσκεκλημένων Εμπορικών Επισκεπτών (Hosted Buyers) της έκθεσης. Παράλληλα, μέσα από μια σειρά στοχευμένων δράσεων, το TCB αποσκοπεί στη δυναμική προώθηση της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού, την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών, αλλά και τη διεθνή δικτύωση της δραστηριότητάς της:

-Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12:00 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Thessaloniki Convention Bureau πραγματοποιούν από κοινού εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (περίπτερο 13, stand 26).  Κοινό σημείο αναφοράς της στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους σκοπούς του TCB αποτελεί η προσπάθεια να αποτελέσει η πόλη της Θεσσαλονίκης έναν ισχυρό τουριστικό προορισμό, ειδικότερα για τον συνεδριακό τουρισμό, τη διεκδίκηση και προσέλκυση μεγάλων διεθνών συνεδρίων και διοργανώσεων.  Η υπογραφή του μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας αποσκοπεί να προσδιορίσει την προοπτική και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων στους τομείς αρμοδιότητάς τους και να συμβάλει στη δημιουργία απαραίτητων συνεργιών με στόχο την κατάρτιση σειράς κοινών ενεργειών και δράσεων για την προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας ως συνεδριακού προορισμού, αλλά και την ενίσχυση των υποδομών που θα υποστηρίξουν αυτήν την προοπτική.

-Την ίδια μέρα (Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00) το Thessaloniki Convention Bureau σε συνεργασία με το Barcelona Convention Bureau θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση δικτύωσης με θέμα "Challenges for the Meetings Incentives Conferences & Events industry in Greece" στο stand του TCB (περίπτερο 15, stand 85).  To Barcelona Convention Bureau αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γραφεία συνεδριακού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε επαγγελματίες του χώρου, σχετικά με τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα.

-Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 η ΔΕΘ HELΕXPO  διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο  Τουρισμού ‘Destination Thessaloniki: 365 days of Meetings, Studies, Sports, Cruises & Health’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκθεσιακού κέντρου, «Αιμίλιος Ριάδης». Τo Thessaloniki Convention Bureau συμμετέχει δυναμικά στην διοργάνωση με το πάνελ Meet in the Mediterranean, εισηγητές στο οποίο είναι η κα. Elena Altemir, International Promotion Manager του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων της Βαρκελώνης (Barcelona Convention Bureau) και η κα. Sharon Landes Fischer, Head of Tourist Services, του Τελ Αβιβ.  Τις παραπάνω παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου κα. Esencan Terzibasoglu, Programme Director Destination Management & Quality, UNWTO και Δρ. Pier Paolo Mariotti, Meeting manager Eurac Research και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου European Cities Marketing, την οποία θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεσσαλονίκης, κ. Σπύρος Πέγκας.

Με τη λήξη της Philoxenia, το Thessaloniki Convention Bureau θα μεταβεί στην Βαρκελώνη από τις 17 εως 19 Νοεμβρίου 2015 για να συμμετάσχει στην IBTM World 2015, μια από της σημαντικότερες εκθέσεις για τον συνεδριακό τουρισμό.