Skip to main content

Το SPD, η ΝΔ και τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης

Αποτελεί ίσως ειρωνεία της ιστορίας. Την ώρα που ακόμα και το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) υπερψηφίζει το σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Μπούντεσταγκ, στο ελληνικό κοινοβούλιο καθί
Αποτελεί ίσως ειρωνεία της ιστορίας. Την ώρα που ακόμα και το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), το οποίο υπήρξε από τους βασικούς πολέμιους του σχεδίου σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, υπερψηφίζει το σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Μπούντεσταγκ, στο ελληνικό κοινοβούλιο καθίσταται αξεπέραστο εμπόδιο η εξασφάλιση μιας σοβαρής πλειοψηφίας, για την ενεργοποίηση του σχεδίου.

Το γεγονός είναι ενδεικτικό της εικόνας που εμφανίζει η Ελλάδα στο εξωτερικό και των αρνητικών εντυπώσεων που δημιουργούνται στο εξωτερικό για την κατάσταση της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

Ας σημειωθεί ότι ανάλογη σοβαρή στάση απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα κρατούν στο σύνολο τους σχεδόν τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης, ενώ το Βερολίνο ετοιμάζεται να δεσμεύσει κεφάλαια ύψους 22,5 δισ. ευρώ, σε επίπεδο τριετίας, προκειμένου να ενισχυθεί η Ελλάδα, καλύπτοντας έτσι κι ενδεχόμενα κενά που θα προκληθούν στο σχέδιο βοηθείας από χώρες που θα βρεθούν σε αδυναμία να εκπληρώσουν τις δικές τους συμβατικές υποχρεώσεις.