Skip to main content

Το σπάσιμο του τουρκικού τσαμπουκά και τα παχνίδια με την Αμφίπολη

Η ακάθεκτη Χριστοδουλοπούλου, το σπάσιμο του τουρκικού τσαμπουκά, τα παιχνίδια με την Αμφίπολη και το ξεσάλωμα των τουρκόφρονων στη Θράκη.

Κάποτε έπρεπε να τους «σπάσουμε τον τσαμπουκά», κι αυτό έγινε εχθές στις ασκήσεις που πραγματοποίησε το Ναυτικό μας στο Πεδίο Βολής Άνδρου. Πλησίασε επικίνδυνα το τουρκικό «Τσαρνταλί» και δεν έφευγε δηλώνοντας πως το Πεδίο δεν υφίσταται.

Δεν ενοχλήθηκε από δύο μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ μας, που έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από το Τσαρνταλί, αλλά άλλαξε γνώμη και πορεία όταν μια βολή από πλοίο του ΠΝ έσκασε 300 περίπου γυάρδες από τη πλώρη του! Δίπλα του είχε φθάσει και η φρεγάτα «Κανάρης», με τον κυβερνήτη της να λέει επιτακτικά στον Τούρκο ότι «δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σου, αποχώρησε τώρα». Κι ο Τούρκος «τα μάζεψε κι έφυγε».

Αυτή ΜΟΝΟ είναι η γλώσσα που καταλαβαίνουν. Όλοι οι αναλυτές -καινούργιοι και παλιοί, με πρώτο τον Μοργκεντάου- συμφωνούν, ότι οι Τούρκοι κάνουν τον παλικαρά στους αδύναμους. Όταν βρουν αντίσταση «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Το είδαμε και στη Συρία, το είδαμε και με τους Κούρδους.

Μπορεί εμείς να παρατήσαμε την Αμφίπολη (για να μη στερήσουμε τουρίστες από την Αθήνα;) αλλά το ενδιαφέρον των ξένων είναι αμείωτο, μέχρι του σημείου να παραπλανεί και ο έγκυρος οίκος δημοπρασιών Sotheby's. Ο οποίος πούλησε έξι πήλινα ειδώλια του θεού Άττιδος -προς 8.750 δολάρια-, δηλώνοντας ως σημείο προέλευσής τους την Αμφίπολη.

Αυτό δεν αποδεικνύεται, και οι Έλληνες αρχαιολόγοι αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού, αμφισβητούν τον τόπο προέλευσης (για την ιστορία, ο θεός Άττις ήταν ο έφηβος αγαπημένος της Κυβέλης, ο οποίος αυτοευνουχίστηκε για να γλιτώσει από τη ζήλεια της).

Ξεσάλωσαν οι τουρκόφρονες στην Θράκη. Διοργανώνουν πάλι την τελετή «40 Κουρμπάνια», στη μνήμη των 40 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τις μάχες για κατάκτηση… της Θράκης. Να δούμε ποιος αρμόδιος θα έχει την παλικαριά να βάλει τέλος στις δραστηριότητες του Προξενείου, που συμπεριφέρεται ανενόχλητα, σα να βρίσκεται στην Τουρκία.

Η Χριστοδουλοπούλου προχωρά ακάθεκτη. Κατέθεσε νομοσχέδιο, όπου δίνει την ιθαγένεια σε έως και 100.000 παιδιά λαθρομεταναστών, που η Ν.Δ. όμως τα υπολογίζει σε 235.000. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που το νομοσχέδιο Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικό, αυτό που έφερε η υπουργός είναι πολύ χειρότερο, από την άποψη ότι δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική υποχρέωση για να πάρει κάποιος την ελληνική υπηκοότητα.

Κάποιοι που νομίζουν ότι το μόνο μας πρόβλημα είναι συμφωνήσει η Τρόικα, ας σκεφθούν ότι όλα σχεδόν τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν μέχρι τώρα -πλην των οικονομικών- είναι προς την κατεύθυνση της περαιτέρω διάλυσης της κοινωνίας.

Πάντως, θα μπορούσε η Χριστοδουλοπούλου να κάνει λόγο ότι έχει και «θετικά» η λαθρομετανάστευση. Το βεβαιώνουν οι πόρνες στην Μυτιλήνη, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα του lesvospost, ένας οίκος ανοχής παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση στην πελατεία του, πού οφείλεται στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατέκλυσαν το νησί. Μία μάλιστα εργαζόμενη σε τέτοιο οίκο κάλεσε την Αστυνομία, επειδή το πλήθος των πελατών που συγκεντρώθηκε, κόντεψε να διαλύσει το μαγαζί.

 Η υπουργός της Σερβίας, αρμόδια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δήλωσε ότι η Σερβία υποστηρίζει τις χώρες της περιοχής στην πορεία τους προς την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αλλά ότι η ίδια δεν έχει πρόθεση να ενταχθεί στη Συμμαχία.

 

Καλλισθένης