Skip to main content

Η στροφή Τσίπρα στη σοσιαλδημοκρατία και οι επιθέσεις κατά των ΑΝΕΛ

Δεν φοβούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μήπως προκαλέσουν τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποσύρουν την υποστήριξη προς την κυβέρνηση;

Τυχαίες είναι οι επιθέσεις των ΣΥΡΙΖΑΙων κατά των ΑΝ.ΕΛ.; Δεν φοβούνται μήπως προκαλέσουν τους βουλευτές και αποσύρουν την υποστήριξη προς την κυβέρνηση; Ίσως δεν φοβούνται, επειδή διαφαίνεται κάποια αλλαγή στρατηγικής από την Κουμουνδούρου, που  μάλλον προαναγγέλλει η «Αυγή».

Με τον εντυπωσιακό τίτλο «Προοδευτικό ρεύμα για την εύρεση λύσης» και υπότιτλο «τα βήματα προσέγγισης, η στάση των πολιτικών δυνάμεων και τα «αγκάθια» του αλυτρωτισμού και της πατριδοκαπηλείας», κυκλοφόρησε εχθές η κομματική εφημερίδα. Συζητιέται πάντως η σύμπτωση απόψεων Γεννηματά και Θεοδωράκη με τον Τσίπρα, στο Σκοπιανό.

Πάμε για σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με τις αριστερίστικες Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, με τα άλλα γκρουπούσκουλα να μένουν στον χώρο της Αριστεράς; Η στροφή πάντως του Τσίπρα στη Σοσιαλδημοκρατία είναι εμφανής. Κι αν λάβει κάποιος υπόψη ότι ο Σουλτς, αναμενόμενος υπουργός στη Γερμανία, συμπαθεί ιδιαίτερα τόσο τον Αλέξη, όσο και την Φώφη, όλα είναι πιθανά.

Το ’πε ο Τσίπρας, το επαναλαμβάνουν κι άλλοι: «Θα αποβεί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με τα Σκόπια». Κανείς δεν μας λέγει όμως, ούτε μια πιθανή περίπτωση ζημίας μας. Πετάνε μια σαπουνόφουσκα, λες και είναι στερεότυπο, και πάνε σε συλλογισμούς πάνω σ’ αυτό. Πείτε μας λοιπόν, για να μας πείσετε, μια περίπτωση ζημίας αν δεν επιλυθεί το Σκοπιανό.

Παράλληλα πετάνε και άλλη σαπουνόφουσκα. Ότι είναι μοναδική ευκαιρία τώρα, για την επίλυση του ζητήματος. Γιατί είναι ευκαιρία; Επειδή το θέλουν Αμερικανοί και οι Γερμανοί; Αυτή δεν είναι ευκαιρία για μας, είναι για τους Σκοπιανούς Για μας είναι πειθαναγκασμός.

Τι συμφωνία θα υπογράψουμε, απαλλαγμένη από τον αλυτρωτισμό; Μας το είπε ο Ζάεφ: «Στο μέλλον θα σχηματιστούν ομάδες εργασίας για τα σχολικά εγχειρίδια». Στο μέλλον, όχι πριν συμφωνήσουμε. Και πώς θα υποχρεωθούν να το πράξουν, μόλις πάρουν το δωράκι μας;

Ποιος ηλίθιος πολιτικός της Ελλάδας θα δεχόταν κάτι τέτοιο; Είπαμε ότι δεν έχουμε ικανούς πολιτικούς -ή καλύτερα δεν εκλέγουμε ικανούς πολιτικούς, ή ακόμη καλύτερα, δεν μας αφήνουν να εκλέξουμε ικανούς πολιτικούς- αλλά δεν είπαμε ότι είναι και ηλίθιοι, ώστε να μη σκεφθούν ότι τελειώνει η πολιτική τους σταδιοδρομία.

Στη Βρετανία ιδρύθηκε υπουργείο… Μοναξιάς. Να ιδρυθούν και στην Ελλάδα καινοφανή υπουργεία. Φερ' επείν ένα υπουργείο Κωλοτούμπας, ένα άλλο Πινόκιο. Μπορούν επίσης, να συνενωθούν τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, σε ένα υπουργείο Αφελληνισμού. Κι εδώ που τα λέμε, τι το χρειαζόμαστε το υπουργείο Εξωτερικών; Μια χαρά κάνει την δουλειά του ο Αμερικανός πρεσβευτής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος το πρωί έριξε στη θάλασσα των Ιμίων στεφάνι στη μνήμη των τριών νεκρών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού από το κατάστρωμα της κανονιοφόρου «Νικηφόρος», και μας είπε ότι το έριξε εκεί που έπεσε το ελικόπτερο.

Καλή η χειρονομία, αλλά δείχνει και την κατάντια μας. Ένα μίλι μακριά από τα Ίμια έπεσε το στεφάνι, αλλά το ελικόπτερο στα Ίμια έπεσε. Φαίνεται ότι μάλλον έχουν δίκαιο οι Τούρκοι που ισχυρίζονται ότι τα πλοία τους δεν μας άφησαν να φτάσουμε στο σημείο. [Αλλά είμαι σίγουρος ότι κι αυτό το θέμα, όπως και τα άλλα, θα το λύσει με διάλογο ο Κοτζιάς. Σπουδαίο πράγμα ο διάλογος, με τον εαυτό σου].