Skip to main content

Πληροφορίες από τα Σκόπια που δεν πρέπει να επιβεβαιωθούν

Οι νέες υποσχέσεις των Τούρκων για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και η ομολογία αδυναμίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει ξανά και ότι αυτό θα γίνει σχετικά σύντομα. Η αλήθεια είναι, πως αυτή η διαβεβαίωση έχει δοθεί μέχρι τώρα δεκάδες φορές. Κάποια στιγμή βέβαια θα συμβεί, όταν όμως θεωρήσουν οι Τούρκοι πως κάτι θα κερδίσουν από αυτήν την ενέργεια.

Το θέμα της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε ο Πάνος Καμμένος στο άτυπο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας και πάλι λόγο για ομηρία και υπογραμμίζοντας ότι το θέμα δεν είναι διμερές, αλλά αφορά την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Αυτή η τοποθέτηση δηλώνει ότι διαβεβαιώνουμε την Τουρκία πως δεν είμαστε άξιοι να υπερασπιστούμε την τιμή μας. Ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα η κυβέρνηση, ομολογούσα την πλήρη αδυναμία της να προστατεύσει τους στρατιώτες μας και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του λαού. Αφού είναι θέμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ η αποφυλάκιση των στρατιωτικών μας, ας γυρίσουμε εμείς στο άλλο πλευρό να συνεχίσουμε το ροχαλητό μας.

Αν κάνει κάποιο αστείο η Ελλάδα και ψηφίσει συμφωνία με τα Σκόπια, βάσει των όσων αποκαλύπτουν οι Σκοπιανοί, δεν ξέρω τι θα συμβεί. Ελπίζω, πως δεν είναι αληθινά όσα λέγονται. Ο καθηγητής Τόνι Ντεσκόσκι δήλωσε: «Δεν απαιτούν από εμάς να τροποποιήσουμε οποιοδήποτε άρθρο του Συντάγματος, δεδομένου ότι η τροποποίηση έγινε στις 6 Ιανουαρίου του 1992, πριν από τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Μπάντιντερ και επαληθεύθηκε με την Ενδιάμεση Συμφωνία».

Άλλα δεν έλεγε το δικό μας ΥΠΕΞ; Ο Ν. Κοτζιάς, θεωρεί ότι το μόνο πρόβλημα που απέμεινε για συμφωνία είναι το erga omnes [όνομα έναντι όλων]; Αυτό γράφει και ο σκοπιανός Τύπος. Ότι η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει εξαιτίας της Ελλάδας που ζητά την τροποποίηση στην εσωτερική χρήση του νέου ονόματος, ενώ στα Σκόπια, υπάρχει η επιμονή το νέο όνομα να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση και όχι στο εσωτερικό.

Δηλαδή, δεν θα λέγονται Μακεδόνες; Η γλώσσα τους δεν θα είναι μακεδονική; Το όνομα θα είναι αμετάφραστο; Θα σταματήσει η κάθε είδους διεκδίκηση, ακόμη και από τα παιδιά του «παιδομαζώματος του ΚΚΕ»; Τα πέτυχε όλα αυτά που έθετε ως προϋπόθεση ο Ν. Κοτζιάς; Δεν μας λένε τίποτε γι’ αυτά.

Εχθές, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ολλανδοί παρέστησαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση της χώρας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γιατί δεν διάβασα κάπου, τι είδους αντίσταση έκαναν οι Ολλανδοί; Μήπως, τους έστειλε μήνυμα ο Χίτλερ με… δύο μοτοσικλετιστές, κι οι Ολλανδοί, ως ευγενείς, του είπαν… περάστε; Έριξαν έστω μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων; Έτσι, για να ξέρουμε με ποιους είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να πολεμήσουμε κατά του εχθρού [αλήθεια, ποιον έχουμε εχθρό εμείς και είμαστε στο ΝΑΤΟ, περιμένοντας τη βοήθεια και των Ολλανδών;]

Συμφωνία για προώθηση του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη επιτεύχθηκε σε τριμερή συνάντηση μεταξύ της ΔΕΠΑ, της βουλγαρικής Bulgarian Energy Holding EAD (ΒΕΗ) και της GASTRADE που αναπτύσσει το έργο. Η συμφωνία αφορά τη μελλοντική δέσμευση δυναμικότητας από πλευράς ΔΕΠΑ στο τερματικό, καθώς και τη συμμετοχή της στο σχετικό market test που θα διενεργηθεί στους επόμενους μήνες.