Skip to main content

Το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και ο πόνος του Σπίρτζη

Το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ο πόνος του Σπίρτζη για την παραχώρηση των αεροδρομίων και η σοσιαλιστική επανάσταση του ΚΚΕ.

Ο Καμμένος υποστηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ακόμη και στον στρατό. Να δω στρατηγό σε gay pride, και θα τα έχω δει όλα. Βέβαια, ήδη το σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης το υπόγραψε ο Καμμένος με τον Τσίπρα, άρα έχει εμπειρία. Αλλά, είναι αντίθετος στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όμως χρειαστούν ψήφους και πάρουν τον Λεβέντη, αυτό δεν λογίζεται υιοθεσία;

Η κομματική ΕΡΤ διοργάνωσε τηλεμαραθώνιο για τα παιδιά της UNICEF. Καλώς. Την ίδια στιγμή, αρμόδιος κυβερνητικός ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 200.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στην Ελλάδα. Γι’ αυτά δεν υπάρχει προθυμία για τηλεμαραθώνιο;

Δεν παίζονται… Ο Σπίρτζης υπόγραψε για την παραχώρηση των αεροδρομίων, αλλά έφτασε στην Βουλή με μαύρες πλερέζες, επειδή πόνεσε πολύ με την υπογραφή του, όπως είπε τώρα, επειδή ήταν αντίθετος, όπως έλεγε τότε. Ελπίζεται πως τον πόνο του θα τον απαλύνει η θωπεία της υπουργικής καρέκλας.

Βεβαίως και άρθρωσε το ίδιο επιχείρημα με τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά, αλλά τότε ο Σπίρτζης ήταν στα κάγκελα και τους κατηγορούσε για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μέχρι και προδοσία. Όμως, το άγρυπνο βλέμμα του Βελουχιώτη που τον παρακολουθεί από την φωτογραφία πάνω από το γραφείο του, τον ενέπνευσε να πονέσει χάριν της Ελλάδας.

Στα σπίτια των συλληφθέντων Βουλγάρων τελωνειακών για διαφθορά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 56 χιλιάδες δολάρια. Γερή κομπίνα με τους Τούρκους λαθροδιακινητές, την οποία περιέργως κατάλαβαν οι βουλγαρικές Αρχές, όταν έκλεισαν οι γείτονες τα σύνορα και έμειναν στην Βουλγαρία οι λαθρομετανάστες.

Ο ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Β. Σέσελι, υποστηρίζει ότι τα Σκόπια θα χάσουν τον έλεγχο των εδαφών τους, στα οποία πλειοψηφούν οι Αλβανοί (κυρίως το Τέτοβο). Αυτό το έχει συνειδητοποιήσει και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο κάνει λόγο για ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ και υπό τον τίτλο «Αρχές - Στόχοι» και στα κεφάλαια «Τα καθήκοντα του ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική επανάσταση» και «Ειδικότερα για την επαναστατική κατάσταση», οι κομμουνιστές καλούνται σε περίπτωση επίθεσης εχθρού να μη τον αντιμετωπίσουν, αλλά να επιδιώξουν να καταλάβουν την εξουσία στην Αθήνα. Γράφουν επακριβώς:

«Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας». Κι αυτό το κόμμα οι αστοί το εντάσσουν στο «συνταγματικό τόξο».

Δημόσιο Σχολείο στις ΗΠΑ κάνει εκδήλωση "Περπατώ φορώντας μαντήλα"! «Νομίζω ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά μας να αγκαλιάσουν τη μουσουλμανική κοινότητα μέσα στο σχολείο", είπε ο διευθυντής. Αλλά δεν κάνει για τα κορίτσια των μουσουλμάνων εκδήλωση "Περπατώ χωρίς μαντήλα", για να αγκαλιάσουν κι αυτά την χριστιανική κοινότητα [πότε θα γίνει αντιληπτό τι επιδιώκει η Νέα Τάξη;]

Για να μη ξεχνάμε - Τσίπρας: «Δεν δεχόμαστε καμία συμφωνία που κρατά σε ισχύ το μνημόνιο». Ήταν το μήνυμα στον Σόιμπλε εν όψει Γούρογκρουπ (6.2.2015)