Skip to main content

Το συμφωνητικό-παγίδα που υπέγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το συμφωνητικό που υπέγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το προτεκτοράτο της Ουκρανίας και η ψευδαίσθηση του Νίκου Φίλη για τους δανειστές.

Πολύ διασκεδαστική είναι αυτή η ιστορία με το «μάντρωμα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν στη γλώσσα τους συνεχώς τις «δημοκρατικές διαδικασίες», αλλά στην πράξη ο ολοκληρωτισμός είναι στο αίμα τους. Τόσο για να τον επιβάλουν όσο και να τον δέχονται.

Άπειρα τα καυστικά σχόλια στο διαδίκτυο, από την αποκάλυψη του συμφωνητικού που υπέγραψαν με το κόμμα τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι: «Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες».

Καθώς επίσης, ότι κάθε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει δεσμευτεί, «πολιτικά και ηθικά» -κατά την ακριβή διατύπωση του σχετικού εγγράφου-, ότι συμμορφώνεται με μια σειρά θεμελιωδών απαιτήσεων που προβάλλει το κόμμα. Ότι μπορούν δηλαδή να φωνάζουν όσο θέλουν, αλλά όταν έρθει η ώρα της ψήφου θα «συμμορφώνονται». Αν δεν «συμμορφωθούν», πάνε στο σπίτι τους. Ώ, ρε Στάλιν δάσκαλε, τι μαθητές έβγαλες!

Και τι σημασία έχει που το Σύνταγμα στο άρθρο 60 ορίζονται τα εξής: «1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Άμα χρειαστεί, θα σκίσουμε και το Σύνταγμα, όπως σκίσαμε και το Μνημόνιο.

Πολύ προχωρημένος ένας καθολικός επίσκοπος στην Κολομβία. Προκειμένου να υποστηρίξει τα γκέι ζευγάρια, έφερε μεταξύ άλλων και τα δυο παρακάτω επιχειρήματα: «Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι από τους μαθητές του Ιησού δεν ήταν γκέι; Ή ότι η Μαρία η Μαγδαληνή δεν ήταν λεσβία;». Και ««Εδώ δεν δίνουμε μάχη γεννητικών οργάνων. Αυτή η ιστορία δεν είναι μάχη μεταξύ πέους και κόλπου».

Ουσιαστικά έγινε προτεκτοράτο η Ουκρανία. Μετά τον γιό του Αμερικανού ΥΠΕΞ που διορίστηκε πρόεδρος της ουκρανικής εταιρίας ενέργειας, τώρα ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν και υποψήφιος πρόεδρος των ρεπουμπλικανών το 2008, «διορίστηκε» σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Πρόθεσε και τον Καρλ Μπιλντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, φανατικό τουρκόφιλο και εχθρό της Ορθοδοξίας -είχε δηλώσει ότι «η Ορθοδοξία είναι η κύρια απειλή για την Ευρώπη»- άρα ορκισμένο εχθρό των Ρώσων, πρόσθεσε ακόμη τον  πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι -εκείνον που έτρωγε την γραβάτα του, όταν τον έβαλαν τα αφεντικά του να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων-, ο οποίος είναι πρόεδρος της «συμβουλευτικής επιτροπής για τις μεταρρυθμίσεις», βάλε και άλλα παρόμοια αστέρια κοντά τους, και ψάξε μετά να βρεις Ουκρανό που να αποφασίζει για την χώρα του.

Ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια «ψευδαίσθηση» ότι οι δανειστές θα ήσαν ελαστικοί, λόγω της κατάληψης της εξουσίας από την Αριστερά. Αλλά αυτοί ακολούθησαν τιμωρητικό σενάριο, είπε. Αυτό είναι το κακό. Ότι κυβερνιόμαστε με ψευδαισθήσεις, με την ευλογία του Λένιν και του Βελουχιώτη σε πορτρέτα που κοσμούν υπουργικά γραφεία, με δηλώσεις ότι θα βαράμε τα νταούλια και το παγκόσμιο σύστημα θα χορεύει και πολλά-πολλά άλλα παρόμοια, που δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.

Καλλισθένης