Skip to main content

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό παρουσίασε ο Κατρούγκαλος

Οι εκπρόσωποι των δανειστών άκουσαν την εναλλακτική πρόταση, αλλά δεν έχουν ακόμα αποφασίσει οριστικά αν την δέχονται ή την απορρίπτουν.

Το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην συνάντηση που είχε την Πέμπτη το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των θεσμών και η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο υπουργός προέταξε την «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, ενώ για την αύξηση των εισφορών για δύο χρόνια, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών άκουσαν την εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης, αλλά δεν έχουν ακόμα αποφασίσει οριστικά αν την δέχονται ή την απορρίπτουν. «Θα προστατέψυμε τις συντάξεις και θα έχουμε μια δίκαιη μεταρρύθμιση», τόνισε ο κύριος Κατρούγκαλος μετά το τέλος της συνάντησης.

Στην συνάντηση, που ξεκίνησε με 1,5 ώρα καθυστέρηση, λίγο πριν τη 1 μετά το μεσημέρι, ο κύριος Κατρούγκαλος παρουσίασε τα εναλλακτικά ισοδύναμα της ελληνικής πλευράς, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις και να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης 700 εκατ. ευρώ από την συνταξιοδοτική δαπάνη.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται αντίθετοι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή την ανακατανομή των εισφορών από τον ΕΟΠΠΥ και τον ΟΑΕΔ προς όφελος του κλάδου σύνταξης.