Skip to main content

Το Σάββατο το πρώτο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη

Στη μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να μάθουν πως ανακυκλώνουμε.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο, για πρώτη το 1ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Σύνθημα του Φεστιβάλ «Ανακύκλωσε τώρα! Γιατί η πόλη είμαστε όλοι» και εισιτήριο ... ένα ανακυκλώσιμο αντικείμενο (χαρτί, αλουμίνιο, ηλεκτρικές συσκευές). Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Στη μεγάλη γιορτή για την ανακύκλωση, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να μάθουν πως ανακυκλώνουμε σωστά. Στο χώρο θα υπάρχουν δημιουργικά παιχνίδια, θεματικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και ένα λούνα παρκ ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Μέσα από διασκεδαστικά και διαδραστικά παιχνίδια όπως το κυνήγι θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της ανακύκλωσης, το φιδάκι, το πάζλ, οι κρίκοι, ο στόχος και άλλα που είναι ειδικά προσαρμοσμένα στο θέμα της Ανακύκλωσης, το Λούνα Παρκ ψυχαγωγεί και παράλληλα εκπαιδεύει στα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος και στην ορθή χρήση του.

Στο Φεστιβάλ θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Βασική πολιτική του δήμου είναι να προχωρήσει η ανακύκλωση όλων των ειδών. «Έχουμε μειώσει τη μάζα των απορριμμάτων, όχι ικανοποιητικά για μας. Στόχος μας είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη, πόλη της ανακύκλωσης» τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Παράλληλα η δημοτική αρχή αναμένεται να ξεκινήσει μια καμπάνια με τίτλο «Αγαπάω τα σκουπίδια μου».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

·    11.00 - 15.00: Λούνα πάρκα Ανακύκλωσης / Παιδιά και μεγάλοι παίζουν, διασκεδάζουν με μουσική και κερδίζουν δώρα
·    11.00 – 14.00: Τρία Θεματικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης  / Τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι.  Σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις» και το Θεματικό εργαστήρι Ανατολική Α.Ε.
·    11.00 – 15.00: Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  και η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά που θα φέρουν οι δημότες
·    17.30 – 19.30: Θεματικό εργαστήρι «Η βαλίτσα των ξεχασμένων αντικειμένων» / Πρόταση για δημιουργική αναψυχή και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων
·    17.30 – 19.30: Εργαστήρι ανακατασκευής παιχνιδιών από παλιά παιχνίδια
·    19.30: Performance «Η ανακύκλωση πάει τσίρκο» / Παράσταση με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, θεατρίνους, ξυλοπόδαρους
·    20.30 – 21.30: Συναυλία της ορχήστρας σαξοφώνων «Ku Klux Sax»
·    21.30 – 22.30: Λαϊκή βραδιά με το Μίλτο Ιωαννίδη και το συγκρότημά του