Skip to main content

Το Σάββατο η εκδήλωση «Γέφυρες στην πόλη» στο λιμάνι

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λάβουν χώρα δραστηριότητες διαπολιτισμικής εκπαίδευσης ενώ το κοινό θα απολαύσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

«Γέφυρες στην πόλη» ονομάζεται η εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ το Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 17:00, στην Α΄Προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Terres des Hommes.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Integration and Protection emergency response for refugees in Northern Greece».    

Στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης των προσφύγων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, η υποστήριξη της ενεργούς συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και η γεφύρωση της πολιτισμικής απόστασης, με παράλληλο σεβασμό στην κουλτούρα της κάθε ομάδας πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα τρέχοντα αποτελέσματα του προγράμματος και η αντίστοιχη αποδοχή τους από την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα δραστηριότητες διαπολιτισμικής εκπαίδευσης - επικοινωνίας (Έκθεση Φωτογραφίας με δημιουργίες έφηβων προσφύγων, Καφέ Πολυγλωσσίας, Mobile School, Κοινωνικό Τσίρκο, Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών, Pop up Ζαχαροπλαστείο κτλ) με τη συμμετοχή διαφόρων δομών της ΑΡΣΙΣ, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Βάσως Βασιλειάδου, του συγκροτήματος Γκιντίκι, καθώς και παραδοσιακών αραβικών τραγουδιών.  

Επίσης θα μαζευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την υποστήριξη των ανθρώπων που εξυπηρετούνται από την Οργάνωση.