Skip to main content

Το Σάββατο στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του αντιικού εμβολίου

Οι δόσεις θα τοποθετηθούν σε ειδικά ψυγεία, προκειμένου να συντηρηθούν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού.
Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία από τη νέα γρίπη, με τον εφοδιασμό 150.000 εμβολίων το Σάββατο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, μετά από σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο υπουργός υγείας, κ. Δ.Αβραμόπουλος, δήλωσε πως η πρώτη παρτίδα δόσεων θα αποθηκευτεί στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας στη Βάρη, ενώ απότην παραλαβή αυτή, έως και το τέλοςΦεβρουαρίου 2010 θα γίνονται σταδιακέςπαραδόσεις από τα εργοστάσια παραγωγήςτων εμβολίων.Η διαδικασία εμβολιασμού θα ξεκινήσει αφού πρώτα υπάρξει αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή πρόκειται να αποφασιστεί από την Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμού, σε ποιες κοινωνικές ομάδες θα δοθεί προτεραιότητα, ενώ οι έως τώρα συστάσεις αφορούν τις εγκύους, που βρίσκονται στοδεύτερο και τρίτο μήνα της κύησης, τους επαγγελματίες υγείας, γιατρούςκαι νοσηλευτικό προσωπικό και όσους φροντίζουν παιδιά ή βρέφη.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί συνολικά 2.419 επιβεβαιωμένακρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Τα μέχρι σήμερα σοβαράπεριστατικά που έχουν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι13, δύο από τα οποία βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς νοσηλείας.

Α.Μ