Skip to main content

Το πρόγραμμα της όγδοης ημέρας στο Euro της Γαλλίας

Η αρχή θα γίνει στην Τουλούζ στις 4 το απόγευμα, όπου η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα αντιμετωπίσει τους Σουηδούς που «καίγονται» για τη νίκη

Την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρόκρισή τους στους «16» του Euro 2016 θα έχουν σήμερα, Ιταλία και Ισπανία κόντρα σε Σουηδία και Τουρκία αντίστοιχα.

Τα δύο ματς για τον 5ο και 4ο όμιλο είναι αυτά που ξεχωρίζουν, ανάμεσα σε Ιταλία-Σουηδία και Ισπανία-Τουρκία. Η αρχή θα γίνει στην Τουλούζ στις 4 το απόγευμα, όπου η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα αντιμετωπίσει τους Σουηδούς που «καίγονται» για τη νίκη μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ιρλανδία.

Με... όπλο την πολύ καλή ψυχολογία που έχει μετά τη μεγάλη επιτυχία επί του Βελγίου, η Ιταλία «βολεύεται» και με την ισοπαλία στο σημερινό ματς, αλλά εάν πάρει ακόμη ένα «τρίποντο» τότε θα «σφραγίσει» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Euro.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το παιχνίδι που ακολουθεί ανάμεσα στην Τσεχία και στην Κροατία (19:00) για τον 4ο όμιλο. Οι Κροάτες προέρχονται από τη νίκη επί της Τουρκίας και με νέα επιτυχία «κλειδώνουν» την πρόκριση, ενώ οι Τσέχοι θα παίξουν με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς εάν ηττηθούν για δεύτερη φορά (μετά την Ισπανία) θα αποκλειστούν, ενώ ακόμη και με ισοπαλία θα αναζητούν ένα θαύμα στο φινάλε της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Η «αυλαία» θα πέσει το βράδυ  στις 10 στη Νις. Εκεί όπου η κάτοχος του τροπαίου, Ισπανία, θα επιδιώξει να κάνει το 2Χ2 στο ξεκίνημα του τουρνουά (νίκησε στην πρεμιέρα τους Τσέχους) και να πάρει το «τρίποντο» επί της Τουρκίας, η οποία από την πλευρά της δεν έχει κανένα περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών.