Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσικές συναυλίες για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Από αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με ώρα έναρξης 21:00 και ελεύθερη είσοδο τόσο στη συναυλία όσο και στις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου. Από τη μεριά του το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ετοιμάζει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα  String Demons.To πρόγραμμά τους περιλαμβάνει διασκευές Κλασικών και Παραδοσιακών, Heavy Metal και Λαϊκών, Pop και Ρεμπέτικων, Εκκλησιαστικών- Βυζαντινών ύμνων σε ένα «Συμφωνικό Πανηγύρι» ειδικά διαμορφωμένο για έγχορδα. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου.Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως 21.00 (Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του από τις 18.30 ως τις 21.00).  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα