Skip to main content

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 30ης Ανθοκομικής Έκθεσης Καλαμαριάς

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης από τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη και λειτουργεί στο χώρο της πλαζ Αρετσούς.

Πολύχρωμα φυτά και λουλούδια, εντυπωσιακές συνθέσεις και είδη ανθοκομίας περιλαμβάνει η 30η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς που οργανώνει η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς, η οποία εγκαινιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης από τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη και λειτουργεί στο χώρο της πλαζ Αρετσούς.

Η ανθοκομική, με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της ελληνικής και ευρύτερης μεσογειακής χλωρίδας, αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους θεσμούς με τους οποίους ο Δήμος Καλαμαριάς επί 30 συνεχή χρόνια υποδέχεται την άνοιξη, δίνει στους  επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα είδη φυτών καθώς αλλά και σημαντικές καινοτόμες δράσεις πλαισιωμένες με πλούσιες  πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Αύριο Σάββατο 29 Απριλίου στην εξέδρα των εκδηλώσεων της ανθοέκθεσης, η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς θα παρουσιάσει τα τμήματα της κιθάρας, του TaeKwon do, την ακαδημία ξιφασκίας, καθώς και τα χορευτικά τμήματα Latin- ευρωπαϊκών χορών, το παιδικό τμήμα Zumba και τον Όμιλο παραδοσιακών χορών ενηλίκων. Παράλληλα, η χορευτική παρέα «Οι διπλοπενιές» θα παρουσιάσει ένα λαϊκό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Πολιτιστικός Κοινωνικός και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «DANCE FANTA SY» θα ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες με μοντέρνους χορούς και μαζορέτες, ενώ ο Μορφωτικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καλαμαριάς «ΡΥΘΜΟΣ» υπόσχεται να παρασύρει τους παραβρισκόμενους με τους λάτιν, τους ευρωπαϊκούς και τους ελληνικούς ρυθμούς του.

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου, στον χώρο  της Ανθοκομικής, με την πανδαισία χρωμάτων και φυσικών αρωμάτων που αναδύουν το άρωμα της Άνοιξης, όσοι πολίτες παραμείνουν στην πόλη μπορούν να κατηφορίσουν στην πλαζ και να διασκεδάσουν με το πρωτομαγιάτικο γλέντι που έχει προγραμματιστεί. Από τις 11.30 το πρωί ένα μουσικό συγκρότημα θα διασκεδάσει τους επισκέπτες με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια μέσα από τρίωρο πρόγραμμά του.