Skip to main content

Το προφίλ της Ζιέλονα Γκόρα στο μικροσκόπιο της ΚΑΕ Άρης

Είναι η πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν στην ευρωπαϊκή τους ιστορία τους τέσσερις φορές πρωταθλητές Πολωνίας

Η Ζιέλονα Γκόρα είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Άρη στη φετινή πορεία του στο Basketball Champions League.

Είναι η πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν στην ευρωπαϊκή τους ιστορία τους τέσσερις φορές πρωταθλητές Πολωνίας, οι οποίοι την περυσινή χρονιά κατέκτησαν το νταμπλ.

Η πολωνική ομάδα συμμετείχε και πέρυσι στη διοργάνωση αλλά αποκλείστηκε από την πρώτη φάση.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο 32χρονος Άρτουρ Γκρόνεκ, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες έγινε ο νεότερος σε ηλικία προπονητής που πανηγύρισε την κατάκτηση του πολωνικού πρωταθλήματος.

Η πολωνική ομάδα έχει στο ρόστερ της τρεις Αμερικανούς, τον Τζέιμς Φλόρενς (29, 1,85) τον Αρμάνι Μουρ (23, 1,96) και τον πολύπειρο Τόμας Κελάτι (35, 1,96) που έχει αποκτήσει την πολωνική υπηκοότητα. Ο Φλόρενς ήταν και πέρυσι στη Ζιέλονα Γκόρα, όντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος αφού είχε 16,4 πόντους και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Κοντά στο καλάθι ξεχωρίζουν οι δυο Μαυροβούνιοι, ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (31, 2,06) και ο Μπόρις Σάβοβιτς (30, 2,10), οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους Πολωνούς.

Στο ρόστερ της πολωνικής ομάδας υπάρχουν τρεις διεθνείς με την Εθνική Πολωνίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ο Λούκας Κοζάρεκ (33, 1,87) που είναι ο κινητήριος μοχλός της, ο σούτιγκ γκαρντ Πρέμισλαβ Ζαμόσκι (31, 1,93) και ο σέντερ Άνταμ Χρίτσαρνιουκ (33, 2,06), όλοι τους πολύ έμπειροι.