Skip to main content

Το προφίλ της Ορλαντίνα στο μικροσκόπιο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

O «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ την ιταλική ομάδα για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League

Την Ορλαντίνα θα αντιμετωπίσει απόψε το βράδυ ο ΠΑΟΚ στο «PalaSikeliArchivi» της Σικελίας για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ για την ιταλική ομάδα:

«Η Κάπο ντ' Ορλάντο ή Ορλαντίνα όπως είναι ευρέως γνωστή, ιδρύθηκε το 1978 και ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία το 2005 εκμεταλλευόμενη την αδυναμία κάποιων ομάδων να δηλώσουν συμμετοχή λόγω οικονομικών προβλημάτων και έμεινε σε αυτή μέχρι το 2008. Από το 2014, όμως, επέστρεψε και πάλι στην Serie A και πέρυσι τερμάτισε στην καλύτερη θέση της ιστορίας της (7η), έχοντας στη σύνθεσή της τον Μιλένκο Τέπιτς, τον μοναδικό παίκτη που έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Ορλαντίνα.

Τι κάνει φέτος

Η Ορλαντίνα ξεκίνησε την πορεία της στη διοργάνωση από τον 3ο προκριματικό γύρο, όπου απέκλεισε την Άβτοντορ Σαράτοφ, ενώ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του 2ου ομίλου, μετράει δύο ήττες από την Γκαζιαντέπ στην Τουρκία με 82-77 και από την Σαλόν στη Γαλλία με 67-55.
Στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 14η θέση με ρεκόρ (1-3), πετυχαίνοντας μάλιστα την μοναδική νίκη της την Κυριακή επικρατώντας εκτός έδρας της Ρέτζιο Εμίλια με 69-75.

Προπονητής και ρόστερ

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το 2014 ο 44χρονος Τζενάρο Ντι Κάρλο, ο οποίος αρχικά ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου και από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή.

Καλύτερος παίκτης των Σικελών στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν είναι ο Καναδός γκαρντ, Τζάστιν Έντουαρντς (1992, 1.93), ο οποίος μετράει 12.3 πόντους και 3 ασίστ στην Ευρώπη και 10.3 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ στην Ιταλία. Πολύ θετικός είναι ο Λιθουανός φόργουορντ Αρνόλντας Κουλμπόκα (1998, 2.05) που είναι δανεικός από την Μπάμπεργκ και μετράει 10.3 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά αγώνα στο Basketball Champions League. Πολύ σημαντικός για την επιθετική λειτουργεία της ομάδας είναι και ο Ενγκίν Ατσούρ (1984, 1.83) που έχει 7.8 πόντους, 4.8 ασίστ και 4.3 ριμπάουντ στα 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Παράδοση

Ο σημερινός αγώνας θα είναι ο 21ος του ΠΑΟΚ στην Ιταλία, ενώ η Ορλαντίνα θα είναι η 12η διαφορετική ιταλική ομάδα που θα βρεθεί  στον δρόμο του. Μπορεί, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ να μην έχει αντιμετωπίσει ποτέ τους Σικελούς, αλλά αρκετοί παίκτες από το ρόστερ του έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν το «Pala Sikeli Archivi», με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Μπράντον Τρις. Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ, που έχει περάσει στο παρελθόν από την γειτονική χώρα για λογαριασμό της Τρέντο και της Ρόμα, είχε πραγματοποιήσει μία εκπληκτική εμφάνιση στον τελευταίο τελικό ανόδου στην Serie A για τη σεζόν 2013-2014 (6/6/2014), πετυχαίνοντας 43 πόντους (9/14 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 4/4 βολές) στη νίκη της Τρέντο με 90-75. Στο τέλος της σεζόν, πάντως, η Ορλαντίνα εξασφάλισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, καθώς πήρε τη θέση της Σιένα που δεν εξασφάλισε άδεια συμμετοχής λόγω οικονομικών προβλημάτων».