Skip to main content

Το πολιτικό μέλλον του Καλαφάτη και η αποχώρηση του Αγαπητού

Κανείς δεν διανοείται να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ ο Σταύρος Καλαφάτης. Προφανώς ούτε ο ίδιος.

-Ένα σίγουρο για τον Σταύρο Καλαφάτη και το πολιτικό του μέλλον το έχουμε. Θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. Για εκείνο που δεν είμαστε σίγουροι είναι αν θα διεκδικήσει εκ νέου το δήμο Θεσσαλονίκης. Θα παίξει ρόλο προφανώς και ο χρόνος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, όπως άλλωστε και ο κεντρικός σχεδιασμός της ΝΔ. Επειδή όμως ένας ολόκληρος μηχανισμός στη ΝΔ δουλεύει εδώ και καιρό για τις εκλογικές υποψηφιότητες, κανείς δεν διανοείται να μην είναι υποψήφιος βουλευτής ο κ. Καλαφάτης. Προφανώς ούτε ο ίδιος. Για το δήμο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής λέει πως θέλει να έχει λόγο στην επόμενη υποψηφιότητα. Κι αυτό το έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Μαθαίνουμε ότι θα έχει τον κύριο...

-Σταθερός στην προτίμησή του για να κάνει την προσπάθεια εισόδου του στη Βουλή στις επόμενες εκλογές είναι ο Στέλιος Βαλιάνος. Ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, αναμένεται να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Χαλκιδική, παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη είναι σημαντικές και προφανώς θα συνεχιστούν. Χρόνος για τις οριστικές αποφάσεις υπάρχει, όμως αν σήμερα πηγαίναμε ένα στοίχημα, κερδισμένη θα έβγαινε η βουλευτική προοπτική.

-Στον Ανδρέα Στοϊμενίδη φαίνεται ότι δόθηκαν τα... κλειδιά του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από 19 χρόνια (το σαράκι της πολιτικής που δε φεύγει εύκολα...) ο κ. Στοϊμενίδης επιστρέφει ως το «μάτι» της Φώφης Γεννηματά στο νομό. Παλιός γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης και συνδικαλιζόμενος στο ΤΕΕ, ο κ. Στοϊμενίδης αναλαμβάνει το βάρος της οργάνωσης του κόμματος, με ορίζοντα βέβαια τις επόμενες εκλογές, όπου το Κίνημα Αλλαγής θέλει να είναι ο τρίτος πόλος και να κάνει έτσι το comeback, μετά από πολλά πλέον άγονα χρόνια. Πρώτα πάντως πρέπει να στρώσει τα εσωκομματικά και να πάψει αυτό το γαϊτανάκι των ετερόκλητων (πολυσυλλεκτικών το έλεγαν παλιά στο ισχυρό ΠΑΣΟΚ) δηλώσεων των στελεχών σε όλα τα επίπεδα...

-Θα λείψει από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο Θανάσης Αγαπητός. Ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσίας παραχώρησε τη θέση του στη λογική της διαδικασίας διαδοχής κι έτσι μέχρι το τέλος της θητείας του συμβουλίου η Ανταρσία θα εκπροσωπείται από τον Ζήση Κλεισιάρη, γνωστό στέλεχός της στη Θεσσαλονίκη επίσης. Ο κ. Αγαπητός χαίρει της εκτίμησης του αριστερού ακροατηρίου. Προφανώς, το καλύτερο αντίο από το περιφερειακό συμβούλιο του το έστειλε η συνάδελφός του της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μέσω Facebook, κοινοποιώντας μια φωτογραφία του 2014, συνοδευόμενη από το εξής σχόλιο: «Μια όμορφη φωτό με τον σύντροφο Θανάση Αγαπητό του 2014».